مزاج‌شناسی

سبزی را متناسب با مزاجتان مصرف کنید

بررسی مزاج سبزی ها در طب سنتی و مصرف آنها باهم

سبزی ها در برنامه غذایی مردم ایران جایگاه ویژه ای دارند. تقریبا غذایی نیست که با آن ها سبزی سرو نشود. سبزی ها هم به مانند میوه از طبع و مزاج خاص خود برخوردار هستند که باید در مصرف آن ها این ویژگی ها را مورد توجه قرار داد.

سبزیجات دارای طبع گرم و سبزیجات سرد زیادی را روزانه مصرف می کنیم که بسیاری از ما حتی از آن ها اطلاع نداریم و ناخواسته مشکلاتی را برای سلامتی بدن خود به ارمغان می آوریم. بری اینکه بتوانیم تعادل را در خلط های چهارگانه بدن خود حفظ کنیم باید اطلاعات زیادی در مورد مزاج شناسی سبزی ها، گرمی و سردی سبزی بدانیم.

مزاج سبزی ها

سبزی هانوع مزاجمصلح
اسفناجسرد و ترپختن با روغن بادام، روغن گاوی تازه، دارچین و فلفل
برگ چغندرگرم و خشکخردل، آبغوره، پختن با عدس و شربت بالنگ
بامیهسرد و ترادویه های گرم
چونهگرم و خشکآرد بلوط، رب و سرکه
پیازچهگرم و خشکشستن آن با آب و نمک، سرکه آب انار و کاسنی
تربچهگرم و ترنمک، عسل، زیره خیسانده شده در سرکه
ترخونگرم و خشکعسل و کرفس
ترشکگرم و خشکشربت ها، رازیانه و شکر سرخ
ترهگرم و خشکگشنیز و کاسنی تازه
شاهیگرم و خشککاسنی، خرفه و سرکه
جعفریگم و خشکسویق، بادرنجوبه، ترشی های طبیعی و کاسنی
خرفهسرد و ترکرفس، نعناع و مصطکی
رازیانهگرم و خشکصندل و سکنجبین
ریواسسرد و خشکشربت عود، انیسون و عسل
ریحانگرم و خشکنیلوفر
سی سنبرگرم و خشککتیرا
شاه ترهگرم و خشککاسنی و هلیله زرد
شبدرگرم و ترکاسنی
شنبلیلهگرم و خشکسکنجبین، انیسون، کاسنی، برگ اسفناج و برگ خرفه
شویدگرم و خشکآبلیمو، آبغوره، ترشی های طبیعی و سکنجبین ساده
قارچ خوراکیسرد و ترخردل پختن با نمک و شوید، روغن کنجد و زیتون، پونه، آویشن، فلفل، زنجبیل و زیره
کاسنیسرد و ترشربت بنفشه، سکنجبین، دارچین و هل
کاهوسرد و ترنعناع، کرفس، زیره، مصطکی، سکنجبین و هلیله
کرفسگرم و خشکانیسون
کلم بستانیگرم و خشکسکنجبین، پختن با گوشت حیوان، روغن بادام و خردل
کنگر ابیگرم و خشکعناب
کنگر فرنگیگرم و خشکادویه گرم، سرکه و روغن زیتون
کنگر وحشیگرم و خشکسرکه و ترشی
گزنهگرم و خشکآب میوه های سرد و زعفران
گشنیزسرد و خشکسکنجبین، زرده تخم مرغ با فلفل و نمک، آب مرغ و دارچین
لوبیا سبزسرد و تردارچین، زنجبیل، خردل، زیره، نمک، روغن زیتون، آویشن و فلفل
مارچوبهگرم و خشکعسل، سرکه و سکنجبین
مرزهگرم و خشکسرکه
نعناعگرم و خشککرفس
والکگرم و خشکگشنیز و کاسنی تازه
یونجهگرم و تر

مصرف زیاد انواع سبزی ها می‌تواند مشکل ساز باشد!

مصرف زیاد انواع سبزی ها در همه افراد برای حفظ سلامتی و درمان بیماری‌ها کمک کننده نیست و هر فرد باتوجه به خواص هر سبزی و با توجه به مزاج و بیماری خود، باید نوع خاصی از سبزی را مصرف نماید.

باید توجه داشت هرکدام از سبزیجاتی که درسبزی خوردن مورد استفاده قرار میگردد خواص خاصی داشته که میتواند استفاده به جای آن در درمان موثر باشد اما مصرف مداوم و زیاد هر کدام از این سبزیجات با خواصی که دارد میتواند برای بعضی از افراد مشکل زا باشد.

هر سبزی خاصیتی دارد!

به عنوان مثال سبزی ها یی مانند تره، شاهی، پیازچه و تربچه از دیدگاه طب ایرانی نفاخ شناخته شده اند و سبب ایجاد نفخ درافراد مستعد می گردد.

نکته دیگر اینکه به هر حال سبزی ها از دیدگاه طب ایرانی یک نوع داروی غذایی شناخته شده و مصرف مداوم و زیاد هر دارویی از جمله سبزیجات در طب ایرانی میتواند منجر به عارضه گردد.

سبزی را با مایع ظرفشویی نشویید!

شستن سبزی ها با مایع ظرفشویی نه تنها بی فایده است بلکه بسیار هم مضر است. این عمل می تواند موجب آسیب به جهاز هاضمه گردد بدن را تحت تاثیر قرار دهد زیرا مایع به همراه آب مقداری جذب سبزی می شود و وارد بدن خواهد شد. توصیه طب سنتی برای شستن سبزیجات؛ محلول سرکه یا نمک طبیعی است.

منبع: دکتر محمد عسکرفراشاه

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن