مصرف سرکه انگبین با در نظر گرفتن ملاحظاتی برای بیشتر مزاجها مناسب است. طرز تهیه سکنجبین در طب سنتی بسته به اینکه برای چه نوع مزاجی مصرف شود و برای درمان چه نوع بیماری به کار برود، متفاوت خواهد بود. در واقع ممکن است با سرکه، تمرهندی، آب نارنج، لیموترش، سیب ترش، گلابی ترش و یا به ترش تهیه شود.
این شربت در طب سنتی از نظر شیرینی ممکن است با عسل، دوشاب انگور و شیره خرما شیرین گردد. در هر یک از موارد و ترکیبهای فوق با نسبتهای مختلف بسته به اینکه بخواهند ترش یا شیرین باشد درست میشود.
مثلاً اگر سرکه و عسل مساوی گرفته شود نوشابهای مایل به سردی به دست میآید که برای مزاجهای گرم مفید است. اگر عسل دو برابر سرکه باشد نوشابه برای مزاجهای معتدل مفید است. هر چه شیرینی این شربت بیشتر شود برای مزاجهای سرد نیز قابل استفاده خواهد بود.
سکنجبین برای گرم مزاج ها
سرکه انگبین برای افراد دارای مزاج گرم باید مقدار سرکهاش بیشتر باشد. شربت سکنجبین نعنایی، سکنجبین با عرق کاسنی و شربت سکنجبین و خیار از بهترین انواع این شربت برای افراد گرم مزاج (مزاج صفراوی و مزاج دموی) است که علاوه بر خنک کردن کبد، قلب و رفع تشنگی اندامها، به سادگی سموم بدن را از طریق کلیهها دفع میکند.
سکنجبین برای سرد مزاج ها
شربت سکنجبین برای مزاجهای بلغمی و سوداوی، باید میزان عسل آن خیلی بیشتر در نظر گرفته شود. همچنین سکنجبینی که با شیره انگور یا شیره خرما تهیه شود نیز برای این افراد مناسب است.
سرکه انگبین را با چه غذاهایی باید خورد؟
- به طور کلی بیشترین نحوه مصرف آن خوردن همراه با کاهو است که سردی طبع کاهو را تعدیل میکند. از خواص کاهو سکنجبین میتوان به رفع کمخونی، افزایش اشتها، سمزادیی و تقویت معده و کبد اشاره کرد.
- سرکه انگبین به صورت شربت تهیه شده با آب خنک نیز از نوشیدنیهای دلچسب تابستانی است. این شربت، گرمی و عطش را کاهش داده، در بهبود مسائل گوارشی، دفع صفرا و تعدیل مزاج موثر است.
- در صورت استفاده دارویی از سکنجبین آن را با تخم گیاهان، عرق نعنا، رازیانه، آب زرشک و عرق کاسنی میتوان ترکیب و طبق نظر متخصص طب سنتی مصرف کرد.
نقش سکنجبین در درمان جوش صورت
- سکنجبین شکری ساده، از انسدادهای داخل عضوی كه منجر به بروز بيماری در كبد می شود، جلوگيری میكند.
- برای از بين بردن رطوبتهای سفت و ژلهای مانند كه بعضی اوقات در سطوح داخل معده و روده تجمع میيابند بسيار مفيد است.
- این نوع سرکه انگبین در تابستان به عنوان شربت طبی و سالم برای اغلب افراد مخصوصاً جوانان كه دچار غلبه حرارت شده و جوش میزنند بسيار خوب است.