احتمالاً همگی با پروتئین وِی آشنایی دارید، این پروتئین در هنگام تولید پنیر بدست میآید، آبی که از صاف کردن پنیر، در مزحله آخر پنیرسازی بدست میآید ماء الجبن یا پروتئین وی است، شما میتوانید برای افزایش ایمنی بدن به ویژه در این روزهای کرونایی، مقداری پروتئین وِی به سوپتان بیفزایید. چگونه؟ در ادامه با ما همراه باشید.
فواید پروتئین وِی (آب پنیر)
این پروتئین (آب پنیر یا ماء الجبن) دارای طبعی معتدل مایل به سرد است که از خواص خوبی برخوردار است از جمله:
- افزایش ایمنی بدن
- افزایش توده عضلانی در ورزشکاران
- کاهش ورن در افراد چاق
- آرام بخشی و ایجاد خواب راحت
- رطوبت رسانی به پوست و مو و رفع خشکی مزاج
- کمک به رفع غلظت خون و بیماریهای سوداوی
- دارا بودن خواص ضدسرطانی
- منبغ غنی کلسیم، پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان
- دارویی کارساز در پاکسازی عمومی بدن از سموم حاصل از آلودگی هوا، سوءمزاجها و تجمع اخلاط سوخته.
آب پنیر عموماً به تنهایی یا در ترکیب با سایر داروها مانند افتیمون بسته به نوع بیماری و مزاج افراد استفاده میشود و تأثیرات چشمگیری دارد.
سوپ وِی (آب پنیر)
شما در این ایام کرونایی میتوانید برای افزایش ایمنی خود و خانواده عزیزتان، این سوپ را طبخ نموده و نوش جان کنید، به یک بار امتحان کردن میارزد تا مشتری همیشگی آن شوید:
توجه : البته ناگفته نماند که این سوپ در فصول سرد سال نیز در درمان بیماریهای ناشی از خشکی مانند اگزما، آلرژی، خشکی پوست، پسوریازیس، بی خوابی، وسواس، و استرس موثر است.
مواد لازم
- پیاز: 1 عدد کوچک
- سیر: چند حبه رنده شده
- هویج: 1 عدد
- سیب زمینی: 1 عدد نگینی خرد شده
- گشنیز ساطوری شده: به مقدار دلخواه
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- زیره سبز: 1 قاشق چایخوری سرخالی
- آب پنیر: 1 لیوان یا 2 قاشق غذاخوری پودر آماده ماء الجبن ساده یا افتیمونی (یک برند معتبر، برند شرکت نیاک است)
- آب: به مقدار لازم
- روغن زیتون: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- ابتدا پیاز را خرد کرده و همراه سیر رنده شده و یک قاشق چایخوری زیره در کمی روغن زیتون تف دهید
- سپس کمی آب به همراه یک هویج و یک سیب زمینی نگینی و مقداری گشنیز ساطوری شده به آن اضافه کنید.
- مقداری نمک و قلقل اضافه نمایید.
- در آخر طبخ، یک لیوان آب پنیر، و یا دو قاشق غذاخوری پودر آماده ماء الجبن به آن بیفزایید و شعله را خاموش کنید.
- پس از این که خوب بهم زدید اگر لازم است مواد جا بیفتد باز شعله را روشن کنید تا روی حرارت ملایم به قوام دلخواه برسد.
- توجه: ولی از جوشیدن طولانی مدت آن بپرهیزید.
- این سوپ طبعی معتدل دارد و در همه مزاجها قابل استفاده میباشد.
وِی یا آب پنیر رو خودت بساز
- 4 لیوان شیر (ترجیحاً محلی) را به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
- بعد قطره قطره با قاشق سرکه طبیعی یا آبلیموی تازه یا سکنجبین ترش به آن اضافه کنید تا شیر اصطلاحاً بریده بریده شود.
- ده دقیقه صبر کنید و بعد شیر را داخل پارچه یا تنظیف صافی تمیز بریزید.
- اصلا پارچه را فشار ندهید و اجازه دهید خودش صاف و آبگیری شود.
- آب پنیر رنگ سبز روشن دارد
- پنیر به دست آمده هم ارگانیک و قابل استفاده است.
نکات مهم در مصرف پروتئین وِی (آب پنیر، ماء الجبن) به تنهایی
اگر قصد استفاده از آب پنیر یا پروتئین وِی را به تنهایی و جهت کاربرد درمانی دارید بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:
- اول از همه بهتر است متناسب با شرایط خود و جهت دریافت مقدار و مدت زمان مصرف، با پزشک خود مشورت نمایید.
- بهترین زمان مصرف آن فصل بهار و پاییز و در هنگام صبح ناشتا، آن هم در سه مرحله (جرعه جرعه) به فاصله 10 تا 15 دقیقه میباشد.
- بهتر است در فواصل ذکر شده فعالیت بدنی و تعریق داشته یا 100 قدم راه بروید تا دچار سردرد یا حالت تهوع نشوید.
- حتما باید تازه تهیه شده و گرم گرم (نه داغ ) جرعه جرعه نوشیده شود (در یخچال نگذارید).
- حداقل میزان مصرف آن دوهفته هر روز است مقدار بیشتر آن باید با پزشک مشورت گردد.
- اگر دسترسی به شیر محلی ندارید یا تهیه روزانه آن برایتان سخت است از پودر ماء الجبن شرکت نیاک استفاده کرده و آ را در آب گرم حل کنید.
- قدرت تفوذ و قوت دفعی که ایجاد میکند آنقدر قوی است که موجب دفع فضولات خیلی قدیمی از لای پرزهای دستگاه گوارش میگردد.
- بنابراین ممکن است روزهای اول مصرف، اسهال و دلپیچه ایجاد شود.
- 2 تا 3 ساعت بعد از خوردن آن جهت اثربخشی بهتر، ماده غذایی دیگری خورده نشود.
- مصرف آن در زنان باردار، شیرده یا کودکان مجاز نیست مگر به تجویز پزشک متخصص.
توجه توجه
در صورت داشتن گوارش و معده ضعیف، مثلاً کسانی که کولیت و سردی شدید معده دارند، از ماء الجبن استفاده ننمایند یا در مصرف آن احتیاط کرده و گرم گرم با مقداری هل یا عسل بنوشند و بعد از آن راه بروند، چون ممکن است اذیت شوند.
منبع: با سپاس از دکتر محبوبه ابریشم کار و دکتر سمیه ذاکری)