مواد لازم:
- آلو برقانی: ۳۰ عدد
- پر زردآلو: ۲۰۰ گرم
- به: ۲ عدد، خرد شده
- گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم
- برنج: یک استکان سرخالی
- شکر: نصف استکان
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: نوک چاقو
طرز تهیه:
برای تهیه یخمه ترش ابتدا گوشت را با کمی آب و زرد چوبه روی حرارت گذاشته تا نیمپز شود. آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیمپز شوند. برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا بیافتد و آب آن کشیده شود. بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هستههای آلوها را به تعداد آنها خارج کنید. بعد از بیرون آوردن هستهها، غذا را با گوشت کوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود. سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.
نکات:
- مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد.
- میتوانید شیره خرما را جایگزین شکر نمایید.
- از نکات مهم این غذا شمردن آلوها است که هنگام خارج کردن هستهها به تعداد ریخته شده، هسته خارج نمایید.