مواد لازم
- زعفران
- شکر سرخ یا عسل طبیعی
- گلاب
- آب
- آرد
- کره حیوانی طبیعی
- دو عدد تخم مرغ
- روغنهای طبیعی حیوانی یا روغن کنجد
طرز تهیه
- ابتدا زعفران را در یک کاسه با مقداری آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید تا رنگ آن کاملاً باز شود.
- در یک قابلمه کوچک حدود یک فنجان سر پر شکر سرخ به همراه یک دوم فنجان آب ریخته و اجازه دهید تا به دمای جوش برسد. مطمئن شوید که محلول کاملاً یکدست شود و به دلیل حرارت بیش از حد نسوزد و قهوهای نشود. پس از قوام آمدن شربت مقداری گلاب و زعفران به آن اضافه کنید و پس از ۳ دقیقه جوشیدن، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا محلول سرد شود.
- در یک ظرف دیگر یک فنجان آب به همراه مقداری شکر سرخ و کره حیوانی طبیعی را مخلوط کرده و اجازه دهید تا کره آب شود و یک محلول یکدست تشکیل شود. به جای شکر سرخ میتوانید از عسل طبیعی استفاده کنید.
- در یک تابه با حرارت کم یک یا دو فنجان آرد، بسته به میزان مورد نظر تهیه زولبیا و بامیه را با مقدار کمی کره حیوانی طبیعی حرارت دهید تا تبدیل به یک گلوله خمیری شود و سپس از روی حرارت آن را بردارید تا در دمای اتاق سرد شود.
- هنگامی که خمیر به دمای اتاق رسید و کاملاً سرد شد آن را داخل یک کاسه بزرگ منتقل کرده و دو عدد تخم مرغ را به آن اضافه کنید، هر بار یک تخم مرغ اضافه کنید تا خمیر انسجام خود را از دست ندهد، خمیر در این حالت بسیار چسبناک است، میتوانید در این مرحله از همزن برقی استفاده کنید تا خمیر یکدستی تهیه شود.
- در یک تابه لبه دار مقدار لازم روغن ریخته اجازه دهید تا روغن داغ شود. (در این مرحله میتوانید از روغنهای طبیعی حیوانی یا روغن کنجد استفاده کنید)
- در این مرحله خمیر را به داخل قیف ریخته با سر مورد نظر خود به سرعت داخل ظرف حاوی روغن داغ بریزید. میتوانید بسته به اندازه تابه تک تک زولبیا و بامیهها را در آن شکل دهید یا همزمان چند بار از قیف استفاده کنید، نکته قابل توجه اینکه فاصله زولبیا و بامیهها باید از هم زیاد باشد تا به هم نچسبند.
- پس از سرخ کردن هر دو روی زولبیا و بامیهها (هر طرف بین دو الی سه دقیقه)، با استفاده از یک کفگیر به آرامی آن را از کاسه خارج کرده تا روغن اضافی از آن گرفته شود، سپس به سرعت و قبل از سرد شدن خمیر آن را در ظرف شربت وارد کنید تا شیرین شود.
- این مراحل را برای تمامی خمیر انجام دهید تا شربت و خمیر تمام شود.
- در این زمان زولبیا و بامیه شما آماده است و میتوانید از آن به عنوان تزئین سفره و یک خوراکی خوشمزه در سفرههای افطار و مهمانیها استفاده کنید
توصیه ها
- کارشناسان توصیه میکنند افراد مبتلا به دیابت، اضافه وزن و فشارخون بالا از مصرف زولبیا و بامیه تا حد امکان خودداری و به جای آن از خوراکیهای طبیعی مانند خرما برای بدست آوردن انرژی استفاده کنند.
- این خوراکی حاوی کالری بالایی است و توصیه میشود به میزان کم از آن مصرف شود، همچنین در صورت پخت خانگی میتوانید با اضافه کردن کمتر شکر، آن را به یک خوراکی سالمتر تبدیل کنید.