معرفی لوبیا قرمز
لوبیا قرمز (kidney bean) یکی از حبوبات محبوب و پر استفاده مخصوصا برای ما ایرانی هاست. رنگی بین قهوه ای و قرمز دارد. سرشار از پروتئین است و برای گیاه خواران جایگزین خوبی برای گوشت است.
لوبیا قرمز به دلیل شکل ظاهری که به کلیه انسان دارد، به انگلیسی Kidney bean نامیده می شود. لوبیا قرمز در مناطق نیمه گرمسیری کشت می شود و امروزه برزیل به عنوان بزرگترین تولید کننده لوبیا قرمز در جهان شناخته می شود.
ترکیبات لوبیا قرمز
- مقداری سدیم
- پتاسیم
- پروتئین
- نشاسته
- کربوهیدرات
- اسید فولیک
- آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید ها
- ویتامین C
- ویتامین B1، ویتامین B3، ویتامین B5 و ویتامین B6
- آهن
- مس
- کلسیم
- منگنز
- منیزیم
- فسفر
- روی
- سلنیوم
- مولیبدن
- فیبر
- کولین
- اسید پانتوتنیک
- ویتامین E
- ویتامین K
- اسید چرب امگا ۳و امگا ۶
طبع لوبیا قرمز
طبع لوبیا قرمز گرم و تر است.
خواص لوبیا قرمز
- مدر.
- درمان بیماریهای کلیه (سنگ کلیه) و مثانه به دلیل مقادیر بسیار کم سدیم و مقادیر بالای فیبر لوبیا قرمز.
- نرم کننده ریه و سینه.
- مقوی قلب و درمان بیماری های قلبی به دلیل داشتن فولات.
- تقویت کننده نیروی جنسی.
- قاعدهآور.
- تقویت و رفع مشکلات دستگاه گوارش.
- کاهنده چربیهای اشباع شده و کلسترول خون.
- ضد سرطان.
- پاک کننده رودهها.
- کاهنده و تنظیم کننده فشار خون با داشتن پتاسیم، منیزیوم، فیبر محلول و پروتئین.
- درمان یبوست به دلیل داشتن الیاف غذایی نامحلول به خصوص از بین بردن خطر ابتلا به یبوست در زنان باردار.
- ضماد خمیر آن درمان کننده اگزما و پسوریازیس به دلیل وجود خواص ضد التهابی خمیر لوبیا.
- درمان کم خونی مخصوصا کم خونی در دوران بارداری به کمک آهن و فولات موجود در لوبیا قرمز.
- تنظیم کننده سطح قند خون و درمان دیابت به دلیل شاخص گلیسمی پایین.
- تقویت حافظه به دلیل داشتن ویتامین B1.
- انرژی زا.
- تقویت کننده استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان به کمک کلسیم و منیزیم موجود در لوبیا قرمز.
- سم زدای طبیعی بدن.
- کمک به لاغری و کاهش وزن به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر. لوبیا قرمز حاوی مهارکننده های آلفا آمیلاز است که از جذب و تجزیه نشاسته جلوگیری کرده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
- تقویت کننده سیستم ایمنی به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا.
- جلوگیری کننده از ریزش مو.
- تقویت کننده ناخنها.
- ضد چین و چروک و پیری و جوانسازی پوست به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا قرمز.
- کاهنده سردردهای میگرنی.
- کاهش خطر ابتلا به آب مروارید به دلیل وجود ویتامین B3 در لوبیا قرمز.
- درمان کننده آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی به کمک مقادیر بالای مس موجود در لوبیا قرمز.
- کاهنده آسم.
- کمک به سلامت پوست و مو.
- درمان کننده روماتیسم.
- درمان گرفتگی و اسپاسم عضلانی.
- لوبیا قرمز خطر ابتلا به نقرس را کاهش می دهد.
- عصله سازی و جلوگیری از تحلیل بافت ماهیچهای و عضلانی در حین تمرینات ورزشی.
- تنظیم کننده متابولیسم بدن.
- افزایش دهنده رشد نوزادان و کودکان به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی و پروتئین موجود در لوبیا قرمز.
- کنترل قند خون و دیابت با کاهش سرعت آزادسازی گلوکز و قند به جریان خون.
- مقادیر بالای آهن و مس موجود در لوبیا قرمز باعث تقویت فولیکول های مو شده و با جلوگیری از ریزش مو، به افزایش رشد مو کمک می کند.
- مقادیر بالای فولات موجود در لوبیا قرمز احتمال نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری را کاهش می دهد.
- درمان سندروم روده تحریک پذیر.
- مصرف منظم لوبیا در رژیم غذایی باعث می شود تا شما پوست درخشانی داشته باشید.
- کاهش التهاب بدن ناشی از آتروز به کمک مس موجود در لوبیا قرمز.
عوارض و موارد منع مصرف لوبیا قرمز
در مصرف مواد غذایی گاهی زیاده روی در مصرف، عوارضی برعکس خواصشان خواهند داشت. اعتدال در مصرف این مواد باعث بهره مند شدن انسان از خواص مفیدشان خواهد شد.
- لوبیای قرمز و سفید حاوی غلظت بالایی از مادهای سمی به نام فیتوهماگلوتین است. چنانچه لوبیای قرمز قبل از مصرف پخته نشود و به صورت خام مصرف گردد با توجه به مقدار مصرف میتواند کشنده باشد. این ماده همچنین به مقدار کمتر در لوبیای سبز و انواع دیگر لوبیا نیز یافت میگردد. جهت دفع این سم، ابتدا بایستی لوبیا را به مدت 5 ساعت در آب قرار داد تا خیس بخورد. سپس آب را دور ریخته و لوبیا را در آب تازه در دمای ۱۰۰ درجهٔ سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه جوشاند. به این ترتیب غلطت این مادهٔ سمی به حد استاندارد و بیخطر کاهش میابد.
- زیاده روی در مصرف لوبیا قرمز به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن باعث نفخ شکم می شود. همچنین در افراد مبتلا به سنروم روده تحریک پذیر باعث یبوست خواهد شد. برای این کار می توانید حدود ۱۲ ساعت قبل از پخت، آن را بخیسانید تا کمی از نفخ آن گرفته شود.
- و همچنین اگر شما لوبیا قرمز را به صورت روزانه مصرف کنید باعث ایجاد گاز معده و نفخ می شود که ممکن است اسهال به دنبال داشته باشد.
- زیاده روی در مصرف لوبیا قرمز به دلیل مقادیر بالای فولات، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
- لوبیا قرمز مقادیر بالای آهن دارد و زیاده روی در مصرف آن خطر آسیب مغزی را افزایش می دهد.
- باشد ، مصرف بیش از حد لوبیا قرمز باعث ایجاد بیماری های اسهال ، حالت تهوع، درد شکم و استفراغ می شود.
بدلیل پروتئین زیادی که لوبیا قرمز دارد برای کسانی که نقرس دارند یا اسید اوریک خونشان بالاست توصیه نمی شود.
منبع: تیم تولید محتوای طبایع