مواد لازم:
- تخم مرغ ۳ عدد
- شیر۱لیوان-ماست ۱ لیوان
- روغن مایع ۱ لیوان
- بیکینگ پودر ۱ بسته
- آردگندم به مقدار لازم
- گردو نیم کیلو
- کره ۴۰۰ گرم
- نشاسته ۱کیلوگرم
- پودر پسته (برای تزئین) ۵۰ گرم
- روغن مایع برای چرب کردن خمیر ۱٫۵ لیوان
- برای شربت باقلوا:شکر ۴ لیوان
- آب ۴٫۵ لیوان
- لیموترش ۲/۱ عدد
طرز تهیه:
برای تهیه باقلوای اردبیلی در ابتدا تخم مرغ، شیر، ماست و روغن مایع را مخلوط کنید. آرد و بکینگ پودر را الک کرده و به مخلوط اضافه کنید. یک خمیر درست کنید که به دست نچسبد. چند دقیقه در حرارت اتاق بگذارید، روی آن را با دستمال مرطوب بپوشانید. از خمیر ۶۰ تکه کوچک به اندازه فندق جدا کنید. روی آنها را نشاسته بپاشید. با کمک وردانه پهن کنید و ۱۰ خمیر را روی هم چیده، دوباره با هم ورز دهید تا یک لای نازک در بیاید. بعد سینی را چرب کنید (با این مواد میتوانید دو تا سینی به اندازه ۳۵*۳۵ سانتیمتر باقلوا درست کنید) و لایه اول را روی سینی پهن کنید. روی آن را چرب کنید. دوباره ده تا خمیر کوچک بردارید و روی آنها نشاسته بپاشید. یکی یکی ورز بدهید. روی هم بچینید. یک لای بزرگ به اندازه سینی ورز دهید. روی آن را چرب کرده گردو بپاشید. این کار را تا خمیر تمام شود انجام دهید. دو تا لایهٔ یک بار گردو بپاشید. آخرین لایهٔ خمیر را که روی سینی گذاشتید برشهای یک سانتی بزنید. کره را آب کنید. ولرم که شد روی خمیر بریزید. فر را از قبل گرم کرده باقلوا را وسط فر بگذارید. تا روی آن طلایی شود (تقریباً ۴۵ دقیقه).
شربت باقلوا:
در یک دیگ شکر و آب را بریزید و بگذارید جوش بیایدو کمی غلیظ شود. سپس به ان آب لیمو اضافه کنید. چند دقیقه بعد از روی آتش بردارید. وقتی که شربت ولرم شد روی باقلوا آرام آرام بریزید. باقلوا که از فر درآمد باید سرد شده باشد.
عمران
سلام با نشاسته گل هم میشه درست کرد