مواد لازم:
- برنج ۳ پیمانه
- آب ۴ پیمانه
- روغن زیتون ۲ قاشق غذا خوری
- نمک به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه پختن گوشت:
- ۵۰۰ گرم گوشت ماهیچه (گوشت برای هر نفر ۱۵۰ الی ۱۸۰ گرم)
- پیاز درشت ۱ عدد
- برگ بو ۳ الی ۴ برگ
- چوب دارچین ۱ قطعه
- زنجبیل ۱ قطعه
- تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
- هل ۳ الی ۴ عدد
- گلپر ۱ قاشق چایخوری
- نمک و زرد چوبه به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه چلو گوشت توجه داشته باشید برای پختن گوشت اکثر خانمها عادت دارند ابتدا گوشت را در روغن تفت داده و میپزند اما در اینجا از روش سرخ کردن در غذاها کمتر استفاده شده. در اینجا گوشت را با ادویه جاتی که در بالا نوشته شده و پیاز پخته ایم و در آخر مقدار کمی از آب برایش باقی ماند حرارت زیر آنرا خاموش کردیم فقط دقت داشته باشید چون ادویه جات این غذا نکوبیده است و موقع کشیدن سس (آب گوشت) دارچین و زنجبیل و گلپر و برگ بو را جدا کنید. این غذا در میان عشایر و شهرهای اطراف کرمانشاه جز غذاهای رسمی محسوب میشود و بسیار خوشمزه و لذیذ میباشد اگر همراه ماهیچه قلمه ظریف گوشت هم بود آنرا جدا نکنید و همراه گوشت بپزید تا خوشمزه تر باشد. هنگام کشیدن معمولاً روغن حیوانی کرمانشاهی هم گرم کرده و روی آن میریزند ولی میدانم که شما دسترسی به این روغن نداشته و موضوع مهمتر اینکه مصرف روغن در بسیاری از خانوادهها پایین آمده ولی اگر دوست داشتید به جای روغن زیتون در کته از مقدار کمتری روغن کرمانشاهی استفاده کنید.