خواص و معرفی
- برخی خوراکهای سنتی ایرانزمین، طراحی خاص اقلیمی دارند و نمیتوان آنها را بهمیزان و دفعات زیاد، در دیگر نواحی مصرف کرد؛ ولی مصرف موردی آنها منعی ندارد.
- آش شولی مزاج سرد و تری دارد
- شولی اگر همراه با سرکه مصرف شود برای گرم مزاجان نافع و صفرابر خوبی است و برای رفع سردردهای گرم بخصوص سردردهای ناشی از فشار عصبی و همچنین برای التیام آلرژی ها بسیار مناسب است.
- سبب دفع مواد زائد از بدن میشود و در عین حال برای کسانی بیشتر مفید است که در این فصل دچار یبوست و آلرژی میشوند.
مواد لازم
- اسفناج: ۶۰۰ گرم
- شوید: ۶۰۰ گرم
- تره: ۲۰۰ گرم
- جعفری: ۲۰۰ گرم
- ترخون خشک: کمی
- چغندر: یک عدد بزرگ
- پیاز: ۳ عدد
- نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- آرد: ۱٫۵ لیوان
- عدس: ۱ لیوان
- روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناداغ
- نمک بدون ید: به میزان لازم
- زردچوبه: ۲ قاشق مرباخوری،
- سرکه: به میزان دلخواه
روش پخت
- چغندر را پوست کنده، بهصورت خلالی برش داده، با مقداری آب، روی شعله، نیمپز کنید.
- سپس عدس و سبزی خردشده را به آن بیفزایید و صبر کنید تا کاملا بپزد.
- در این فاصله، نعنا و پیازداغ را درست کرده و به آنها زردچوبه بیفزایید.
- به آرد حدود ۵-۴ لیوان آب بیفزایید و آنها را خوب مخلوط کنید.
- وقتی سبزی و عدس پخته شد، نصف پیاز داغ را به قابلمه بیفزایید و بگذارید چند قل بخورد.
- سپس ابتدا حدود ۴ لیوان آب جوش به آش بیفزایید و بعد، آرد آبگرفته را به آرامی به آش اضافه کنید و همزمان، خوب به هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
- پس از اینکه نمک و فلفل آش را اندازه کردید، به آن نعناداغ و بقیه پیازداغ و سرکه را بیفزایید و بگذارید چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.