کاچی یکی از مقوی ترین و قدیمی ترین غذاهایی است که بیشتر برای بانوانی که تازه زایمان کرده اند مورد استفاده قرار می گیرد. در این پست دستور پخت کاچی را با هم مرور می کنیم.
فهرست محتوا پنهان
خواص
- تقویت عمومی بدن
- درمان کم خونی (خونساز)
- تقویت قوای جنسی بعد از زایمان
- مفید برای بعد از دوران نقاهت بعد از عادت های ماهیانه شدید خصوصا وقتی دختران جوان به سن بلوغ میرسند و تازه پریود میشوند
- مفید برای شب زفاف
- کمبود اسپرم
- بی میلی مردان به رابطه زناشویی
مواد لازم:
- مغز گردو – ۵۰ گرم نیم کوب شده
- مغز بادام – ۵۰ گرم نیم کوب شده
- مغز پسته – ۵۰ گرم نیم کوب شده
- مغز فندق – ۲۵ گرم نیم کوب شده
- آرد جوانه گندم یا آرد برنج – ۲ لیوان
- نبات آسیاب شده – ۲ لیوان
- روغن حیوانی (گاو یا گوسفند) – ۲۰۰ گرم
- گل گاوزبان – ۵۰ گرم
- آب – ۴ لیوان
- گلاب – نصف فنجان
- زعفران ساییده شده – یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
- نبات کوبیده شده را با ۴ لیوان آب روی حرارت می گذاریم بجوشد.
- سپس آن را صاف کرده، زعفران را حل کرده و گلاب را به آن اضافه می کنیم و آن را کنار می گذاریم.
- گاوزبان را به همراه آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و کنار می گذاریم.
- روغن حیوانی را در یک قابلمه ریخته ، پس از ذوب شدن روغن آرد را کم کم اضافه می کنیم.
- بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می زنیم.
- شعله را ملایم کرده و به هم زدن آن ادامه می دهیم تا رنگ آرد طلایی شود (برای تهیه کاچی نیاز به سرخ کردن آرد نمی باشد).
- در این مرحله نصف قاشق چای خوری نمک اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و گاوزبان دم شده و شربت آماده شده از نبات را کم کم به آن اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا مایع صاف و یک دست شود.
- گردو، بادام ، پسته ، فندق را هم اضافه می کنیم و ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کاچی جا بیفتد و می گذاریم کاچی به روغن بیفتد. در این مرحله کاچی آماده است.
منبع
طبیب سنتی حسین معارفی