خواص
- طبع کلم گرم و خشک است، بنابراین استفاده از آن در سالاد کاهو و خیار و گوجه و آبلیمو که همگی سرد هستند، طبع سالاد را معتدل میکند.
- کلم صفرا را زیاد میکند و نفخ ایجاد کرده و باعث تلخی دهان و خشکی پوست میشود.
- کسانی که یبوست و بواسیر داشته دچار افسردگی و مالیخولیا هستند و افراد مبتلا به سرطان باید از خوردن زیاد کلم اجتناب نمایند خوردن آن در شب، خواب را به هم میزند (به خاطر هضم سنگین آن)
- به خاطر گرم بودن آن برای سیستم تنفسی خوب است مگر اینکه خشکی صدای فرد ناشی از گرم بودن مزاج وی باشد (یکی از علائم افزایش حرارت، خشکی صدا میباشد).
مواد لازم
- گوشت 500 گرم
- کلم قمری 3 عدد متوسط
- نخود 150 گرم
- سیر 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- زعفران کمی
- نمک به اندازه نیاز
طرز تهیه
- گوشت و کلم قمری را تکه تکه کرده و همراه پیاز، سیر، نخود و با پنج تا شش لیوان آب در ظرفی ریخته و در ظرف را ببندید (البته نه به صورت کامل) و بگذارید با حرارت ملایم، بپزد.
- وقتی که گوشت، نخود و کلم کاملا پخته شدند، کمی زعفران و به اندازه کافی نمک اضافه نمایید.
- پس از پختن تمام مواد باید در حدود سه لیوان آب در ظرف مانده باشد.
- می توان جهت کاهش نفخ این غذای خوشمزه و مقوی کمی ادویه ضد نفخ نظیر زیره سبز و انیسون به آن اضافه نمود و یا موقع پخت آن کمی برنج ایرانی به آن اضافه شود.
منبع
- دکتر سید محمدباقر فضل جو
- دکتر سید مهدی میرغضنفری؛ متخصص طب سنتی