مواد لازم:
- کشک ساییده ۱ پیمانه
- گوشت چرب با استخوان ۵۰۰ گرم
- نخود و لوبیا سفید ۲۰۰ گرم
- سیب زمینی پوست کنده ۱ عدد
- پیاز یک عدد متوسط
- بادمجان قلمی ۸ عدد
- چغندر ورقه شده ۱ عدد
- خیار ۴ عدد
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه آبگوشت بادمجان و کشک در ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس میکنیم و هنگام پخت غذا، آب آنها را خالی میکنیم و میشوییم. پیاز را چهار قاچ میکنیم. گوشت استخوان دار را همراه با پیاز و حبوبات، روی حرات قرار میدهیم. بعد از ۲ ساعت، زردچوبه و فلفل و سیب زمینی را اضافه میکنیم. پس از پخت سیب زمینی، آن را از روی حرارت بر میداریم. آب این غذا نباید خیلی کم باشد. بادمجانها را پوست گرفته و پس از خیس نمودن در آب و خشک کردن، در روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم. چغندرها را کف تابه گذاشته و روی آنها بادمجان میچینیم. کمی از آب گوشت را روی آن ریخته و در تابه را میگذاریم تا بپزند. سپس نیمی از بادمجانها را با مقداری آبگوشت و کشک مخلوط کرده و میکوبیم. بعد به آبگوشت افزوده و حرارت را ملایم میکنیم تا گرم بماند. بقیه بادمجانها را با چغندر پخته در دیس میکشیم و کنار ظرف را با خیار پوست کنده و خرد شده تزیین میکنیم. مردم کرمان معتقدند که چغندر و خیار، گرمی بادمجان را مهار میکنند.