مواد اولیه:
- تخممرغ دو عدد
- شیر یک پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- آرد (به حدی که خمیر به دست آید) به میزان لازم
- روغن مایع یا روغن حیوانی دو تا سه قاشق غذاخوری
- خمیرترش یک قاشق غذاخوری
- دارچین یک قاشق مرباخوری
- نمک نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه یا زعفران نصف قاشق چایخوری
طرزتهیه:
برای تهیه اگردک در ابتدا یکی از تخممرغها را با چنگال زده و با کمی شیر مخلوط میکنیم، دو تا سه قاشق روغن را نیز اضافه میکنیم. شکر را در باقیمانده شیر ولرم افزوده سپس تخممرغ دیگر را به آن میافزاییم. نمک، دارچین و کمی زردچوبه را در یک لیوان آرد ریخته، الک کرده و به مواد اضافه میکنیم. یک چانه خمیر نانوایی یا یک قاشق خمیر ترش را در این مرحله به مایه مخلوط کرده، هم میزنیم، مابقی آرد را کمکم اضافه کرده، مخلوط میکنیم تا آنجایی که خمیر به دست نچسبد و لطیف هم باشد. دو ساعت استراحت داده تا خمیر ور بیاید سپس روی تخته آرد پاشیده و به ضخامت دو لواش از خمیر باز کرده و در روغن داغ سرخ میکنیم. در صورت تمایل یک قاشق شکر روی خمیر میپاشیم میتوان این نان را به مقدار بیشتری تهیه و در فریزر نگهداری کرده و برای میان وعده بچهها در مدرسه استفاده نمود.