پخت و پزنان

طرز تهیه نان سوروک

طرز تهیه نان سوروک در طب سنتی

مواد لازم:

  1. آرد نان سنگک یک کیلو و صد گرم
  2. آب دو لیوان
  3. شکر یک قاشق غذاخوری
  4. نمک یک قاشق چای‌خوری
  5. تخم گشنیز ۳ قاشق غذاخوری
  6. گل‌رنگ یک قاشق غذاخوری
  7. مایه خمیر ۲۰ گرم
  8. روغن کنجد به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای تهیه نان سوروک در ابتدا یک قاشق شکر و مایه خمیر را با آب ولرم (حدود نصف استکان) مخلوط می‌کنیم. سپس کمی آرد به آن اضافه می‌کنیم و آن را در محیط گرم به مدت ۱۵ دقیقه قرار می‌دهیم تا حجم آن سه برابر شود. آرد و آب و نمک را مخلوط می‌کنیم. گل‌رنگ و تخم گشنیز را آسیاب می‌کنیم (البته نه در حدی که پودر شود) و به آن اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم. در آخر مایه خمیر را به آن اضافه می‌کنیم. در این موقع به جان خمیر می‌افتیم حدود ده دقیقه آن را ورز می‌دهیم. در کنار دستمان آرد اضافه می‌گذاریم تا اگر نیاز شد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد از آن استفاده کنیم. بعد روی آن را می‌کشیم و در جای گرم (مثلاً زیر پتو) قرار می‌دهیم.

حدوداً یک ساعت بعد به آن سری می‌زنیم اگر جای انگشت‌مان روی خمیر ماند یعنی ورآمده است. بعد مجدداً خمیر را ورز می‌دهیم و چانه می‌گیریم و مجدداً نیم ساعت دیگر کنار می‌گذاریم تا وربیاید. با وردنه چانه‌ها را با ضخامت حدود نیم سانتی‌متر باز می‌کنیم. روغن کنجد (همان روغن ارده است) را در تابه می‌ریزیم تا داغ شود و نان را در ماهیتابه می‌اندازیم. وقتی یک طرف آن طلایی شد آن را بر می‌گردانیم. صبر می‌کنیم تا سمت مقابل هم طلایی شود. در قدیم وسط نان را کمی شکر می‌ریختند ولی بدون شکر با پنیر هم خیلی خوشمزه است.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *