خواص و مزاج روغن زیتون
زیتون اگر کاملا رسیده باشد طبع آن گرم است و از نظر خشکی و تری، به سمت تعادل میل دارد. ولی زیتون نارس سرد و خشک است.
بنابراین روغن زیتون را اگر از زیتون رسیده تهیه کرده باشند، طبیعت گرم و خشک دارد. با این حال درجه خشکی آن پایین و بیشتر مایل به تعادل است.
زیبایی رنگ چهره با روغن زیتون
روغن زیتون چه به صورت مالشی چه به صورت خوراکی برای رفع قولنجها و درد کمر ناشی از ازدیاد رطوبت در بدن مفید است. مالیدن روغن زیتون تصفیه شده (به روش دستی) بر صورت به زیبایی رنگ چهره کمک میکند. خواص خوراکی روغن خام برای سرد مزاج ها بیشتر است و برای روغن مالی نیز نوع خام آن بهتر است مگر زمانی که پوست لطیف باشد (مثلا بعد از اصلاح صورت) که مالش روغن باعث سوزش صورت می شود و استفاده از تصفیه شده یا مغسول توصیه میشود.
استفاده از روغن زیتون برای سرخ کردن
هر روغنی در یک درجه حرارت خاص شروع به سوختن می کند که به آن نقطه دود می گویند. این درجه حرارت در روغن زیتون پایین است. بنابراین سرخ کردن با روغن زیتون باید با درجه حرارت بسیار پایین و در طول زمان صورت پذیرد. روغن زیتون بنا بر نظر ابن سینا به معده سازگار تر از روغن کنجد برای خوردن است
درمان یبوست با روغن زیتون
روغن زیتون ملین و مسهل بسیار خوبی است. می توان در موارد یبوست شدید، یک قاشق مرباخوری از آن را در یک فنجان آب جوش ولرم شده ریخت و ناشتا میل کرد. بهتر است این کار هر 8 ساعت یک بار تکرار شود تا بهبودی حاصل گردد.
روش تشخیص روغن زیتون بکر
ما بنا را بر این می گذاریم که روغن های زیتون موجود در بازار، تقلبی نمی باشد. اگر روی لیبل روغن زیتون خارجی به دقت نگاه کنید عناوین:
- Extra virgin
- Virgin
- Po-mace
را مشاهده می نمایید. روغن حاصل از روغن گیری بار اول میوه زیتون را فرابِکر یا extra virgin گویند که بهترین نوع است و البته قیمت بالائی دارد. روغن گیری بار دوم از تفاله نوع اول روغن زیتون را بِکر یا virgin گویند و در آخر با اضافه نمودن یکسری مواد شیمیایی، از تفاله روغن نوع دوم روغنی استحصال می شود که معمولا ارزش خوراکی ندارد و به آن po-mace گویند و به علت قیمت ارزان و عدم اطلاع خریداران، در بازار زیاد است.
توجه نمائید: روغن زیتون، خوب است ولی نه هر روغن زیتونی.