عوامل زیادی وجود دارد که ممکن است فرد را دچار فراموشی موقت کند. از جمله بی خوابی های مکرر و طولانی، خستگی مزمن، گرسنگی طولانی مدت، بیهوشی های عمیق یا تعدد دفعات بیهوشی، اضطراب شدید یا طولانی مدت، غم و اندوه، از دست دادن دوستان و عزیزان و سایر مسایلی که برای ذهن ما یک شوک محسوب می شود. اما چه باید کرد؟ و تدابیر طب سنتی برای مقابله با آن چیست؟
برای مقابله با اینچنین حالت هایی باید باید تدابیر ویژه ای اندیشیده شود که استفاده از میوه ها و بعضی گیاهان داروئی در اولویت قرار دارند.
فهرست محتوا پنهان
گردو
استفاده از گردو به تعداد ۲عدد هر شب قبل از خواب می توواند با تأمین مواد لازم برای ترمیم سلول های عصبی و جذب رطوبت زائد مغز به عنوان یک ترکیب مکمل در زمینه کنترل فراموشی کمک کننده باشد.
بادام
۷ عدد بادام در روز می تواند به علاوه اینکه جایگزین یک وعده غذایی باشد، همزمان می تواند تأمین کننده انرژی بدن باشد و برای مغز به عنوان یک مکمل و تقویت کننده حافظه باشد.
مویز
استفاده از مویز یا کشمش سیاه که ترجیحاً نوع هسته دار آن بهتر است به علاوه اینکه تأمین کننده آهن لازم برای خونسازی می باشد. انرژی لازم برای مغز را هم تأمین کرده و ضد بیماری فراموشی می باشد.
کندر
استفاده از یک نخود کندر به صورت حب شده می تواند گرم کننده مغز باشد و به عنوان یک عامل ضد فراموشی استفاده شود. به علت تلخ بودن کندر می توان از جویدن آن اجتناب کرده و آن را بلعید و استفاده از کندر برای زنان باردار به منظور تقویت حافظه فرزند از ماه سوم تا ششم به صورت منقطع (هفته ای دوبار) می تواند استفاده شود.
تذکر: مصرف زیاد کندر می تواند باعث سقط جنین شود.
بادرنجبویه
در بین گیاهان دارویی در بخش تقویت حافظه این گیاه جزء معتبرترین ها می باشد. استفاده از دمنوش بادرنجبویه در روز ۱ الی ۲ بار توصیه می گردد. به جز تقویت حافظه سبب افزایش کیفیت خواب شده و در موارد اختلالات اضطرابی نیز کاربردی بسیار جدی دارد.
کنجد
به خاطر داشتن اسیدهای چرب غیر اشباح از بهترین خصوصیات آنتی اکسیدانی (ضدفساد) برخوردار است و مانع از پیری سلول ها می شود. این موضوع برای سلول های عصبی اثری دوچندان دارد پس بنابراین استفاده از کنجد به صورت خام یا تفت داده شده و همینطور روغن کنجد ویا ارده به علاوه عسل در هفته ۲ نوبت می توان برای تقویت حافظه و سلول های مغزی کمک گرفت.
تدابیر پیشگیری از آلزایمر
- طب سنتی برای پیشگیری از بیماری آلزایمر توصیه ای ساده و بسیار موثر دارد. پرهیز از مصرف خوراکی هایی با طبع سرد !
- بیماری آلزایمر بهعنوان یکی از پیچیدهترین بیماریهای مغزی ازجمله عارضههایی است که از دوران میانسالی به بعد و بهویژه در دوران سالمندی گریبان بسیاری از افراد را میگیرد؛ بیماریای که با تخریب سلولهای مغز، فرد را دچار مشکلات پیچیدهای میکند. صرفنظر از توصیههای پزشكان برای در امان ماندن از عوارض آلزایمر و حتی پیشگیری از آن طب سنتی از دیر باز توصیههای مختلفی داشته است. در طب سنتی یكی از علل فراموشی، سردی مغز محسوب میشود كه به همینخاطر توصیه طب سنتی علاوه بر گرم نگه داشتن سر و استفاده از كلاههای پشمی اجتناب و پرهیز از مصرف خوراكهایی با طبع سرد است.
- مصرف ارده با شیره انگور و خرما بهعنوان یك خوردنی بسیار مقوی با طبع گرم در وعده صبحانه ازجمله توصیههای طب سنتی برای پیشگیری از آلزایمر است. توصیه میشود بهمدت 4 تا 8 ماه، در هفته 5 مرتبه از این مخلوط گرم و مقوی استفاده شود. مصرف روزانه مغزهای خام گردو، پسته و فندق و بادام درختی بهعنوان تنقلات روزانه علاوه بر جلوگیری از افزایش كلسترول در این زمینه نیز توصیه شده است.
- خوردن فسنجانی كه از تركیب مساوی بادام و گردو تهیه شود هفتهای 3مرتبه و خوردن روزانه 40عدد مویز نیز از دیگر پیشنهادهای طب سنتی در مقابله با آلزایمر است. از دیگر توصیههای طب سنتی در این زمینه استشمام مداوم عطرهای گرم مانند عطر یاس و نرگس و همینطور گلاب اصل است. مصرف روزانه 2 استكان شربت عسل نیز مؤثر تشخیص داده میشود.