پخت و پزخورش

دستور پخت خورش شش انداز گردو

با دستور پخت خورش شش انداز گردو آشنا شوید

خواص

  • گرد هم آمدن گردو، کنجد، تخم‌مرغ، پیاز و شیره انگور در این خوراک، از آن غذایی بسیار مقوی فراهم می‌آورد.
  • این غذا برای تقویت قوای عمومی بدن و نیرومند کردن قلب، مغز و کبد بسیار سودمند است و به‌ویژه برای افزایش عملکردهای قدرتی ورزشکاران قابل توصیه می‌باشد.
  • در ضعف جنسی سالمندان و کسانی که در پی سوء مزاج سرد، دچار کاهش میل جنسی و کاهش حجم منی شده‌اند، مفید است.
  • گردو و کنجد در این ترکیب، ممکن است منجر به خارش بدن یا التهاب مخاط دهان شود، که البته آب‌غوره، مصلح این ضررهای احتمالی است و می‌توان در کنار آن، از رب انار ترش و شیرین به عنوان چاشنی و مصلح بهره برد.
  • روزهای سرد پاییز و زمستان زمان خوبی برای خوردن شش‌انداز گردو است.

 مواد لازم (برای ۴-۵ نفر)

  • گردو: ۱ پیمانه
  • کنجد: نیم پیمانه
  • پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
  • تخم‌ مرغ: ۴-۵ عدد
  • رب انار: ۵ قاشق غذاخوری
  • شیره انگور: ۳ قاشق غذاخوری
  • آب‌ غوره: ۱۰ قاشق غذاخوری
  • نمک بدون ید، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن حیوانی: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب: ۲ پیمانه

دستور پخت

  1. گردو و کنجد را چرخ کنید و روی حرارت ملایم، بدون روغن، ۵-۱۰ دقیقه مرتب هم بزنید و تفت دهید. مراقب باشید که مخلوط گردو و کنجد شما نسوزد و فقط کمی بو داده شود.
  2. سپس دو لیوان آب درون مخلوط بریزید و بگذارید جوش بیاید و پس از جوش‌آمدن، یک تکه یخ داخل قابلمه بیندازید تا کمی به روغن بیفتد.
  3. در ظرفی دیگر، روغن، زردچوبه، نمک، فلفل و پیازداغ را بریزید.
  4. پس از اینکه کمی تفت دادید تا بوی خامی ادویه‌ها گرفته شود، آنها را به گردو و کنجد بیافزایید.
  5. بسته به اینکه چه غلظتی را برای غذایتان می‌پسندید، می‌توانید مخلوط بالا را ۲۰-۵۰ دقیقه پس از جوش‌آمدن، روی شعلهٔ خیلی‌کم، حرارت دهید.
  6. در مراحل پایانی پخت، رب انار ترجیحاً ترش و شیرین، شیره انگور و آب غوره را بنا به ذائقه خودتان اضافه نمایید.
  7. اندازه‌ای از رب‌ انار، شیره انگور و آب‌غوره که در دستور آمده، مزه ملسی به غذای شما می‌دهد که می‌توانید با توجه به علاقه و ذائقه خودتان، اندازه هریک را کم و زیاد کنید.
  8. در پایان ۳ عدد تخم مرغ را با چنگال بزنید و در غذا بریزید.
  9. نمک غذا را اندازه کنید و پس از آنکه تخم‌مرغ‌ها خود را گرفت و پخت، غذا را در ظرف موردنظر بکشید.
  10. ۱-۲ عدد تخم‌مرغ را هم نیمرو کنید و روی غذا بگذارید و سرو نمایید.
  11. این غذا معمولا با برنج سرو می‌شود.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن