حالات روحی و روانی

چی بخوریم تا خشم خود را کنترل کنیم؟

تدابیر طب سنتی برای کاهش فشارهای عصبی و کنترل خشم

گرمی عامل افزایش خشم

بطور کلی مواد غذایی با طبع گرم که مولد خلط صفرا می باشند باعث می شوند گرمی اخلاط و روح طبی گرم شده و تولید صفرا افزایش یابد. هر ماده غذایی تند و تیزی مثل فلفل، دارچین، زنجبیل، سس های تند و … می تواند این خاصیت را داشته باشد.

راه های کنترل خشم در طب سنتی

  • برای کنترل خشم بهتر است از بوهای خنک مانند گلاب استفاده کرد. از جمله اسپری کردن گلاب به سر و سینه، همچنین بوی خیار و لیمو به کاهش خشم کمک می‌کند و از شربت بیدمشک, کاسنی و شاتره غافل نشود که زمینه تولید خلط گرم را از نظر عضوی در کبد کاهش می‌دهد.
  • بوییدن خیار تازه با توجه به مزاج آرام کننده ای که دارد، برای کاهش خشم و تحریک پذیری عصبی سودمند است.
    مصرف خیارِ رنده شده در سکنجبینِ مایل به ترشی، برای تعدیل میل جنسی در نوجوانان و جوانان گرم مزاج کارآمد است.
  • برخی از عوامل غیرغذایی ممکن است باعث افزایش خشم شوند مانند شنیدن نغمه‌های تند و پرتپش, نگریستن به رنگ‌های بسیار گرم مثل قرمز و نارنجی و بوهای گرم که نباید بوییده شود.
  • در رنگ‌ها که به‌خصوص در معماری اسلامی به‌وفور یافت می‌شود مانند لاجوردی, فیروزه‌ای, سبز, آبی و رنگ‌های سرد و رنگ‌های به کار رفته در کاشی‌کاری‌ها و در گنبدها که در تسهیل و تعدیل بخشی از پیکر ما که همان روح طبی است کمک می‌کند و کاهش خشم را منجر می‌شود.
  • شربت تخم بالنگو با گلاب و عرق بیدمشک هم مقوی معده است و هم از خشم و غضب می‌تواند جلوگیری کند.

منبع: پزشک متخصص طب سنتی آقای دکتر انوشیروانی

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *