حالات روحی و روانی

چی بخوریم تا خشم خود را کنترل کنیم؟

تدابیر طب سنتی برای کاهش فشارهای عصبی و کنترل خشم

گرمی عامل افزایش خشم

بطور کلی مواد غذایی با طبع گرم که مولد خلط صفرا می باشند باعث می شوند گرمی اخلاط و روح طبی گرم شده و تولید صفرا افزایش یابد. هر ماده غذایی تند و تیزی مثل فلفل، دارچین، زنجبیل، سس های تند و … می تواند این خاصیت را داشته باشد.

راه های کنترل خشم در طب سنتی

  • برای کنترل خشم بهتر است از بوهای خنک مانند گلاب استفاده کرد. از جمله اسپری کردن گلاب به سر و سینه، همچنین بوی خیار و لیمو به کاهش خشم کمک می‌کند و از شربت بیدمشک, کاسنی و شاتره غافل نشود که زمینه تولید خلط گرم را از نظر عضوی در کبد کاهش می‌دهد.
  • بوییدن خیار تازه با توجه به مزاج آرام کننده ای که دارد، برای کاهش خشم و تحریک پذیری عصبی سودمند است.
    مصرف خیارِ رنده شده در سکنجبینِ مایل به ترشی، برای تعدیل میل جنسی در نوجوانان و جوانان گرم مزاج کارآمد است.
  • برخی از عوامل غیرغذایی ممکن است باعث افزایش خشم شوند مانند شنیدن نغمه‌های تند و پرتپش, نگریستن به رنگ‌های بسیار گرم مثل قرمز و نارنجی و بوهای گرم که نباید بوییده شود.
  • در رنگ‌ها که به‌خصوص در معماری اسلامی به‌وفور یافت می‌شود مانند لاجوردی, فیروزه‌ای, سبز, آبی و رنگ‌های سرد و رنگ‌های به کار رفته در کاشی‌کاری‌ها و در گنبدها که در تسهیل و تعدیل بخشی از پیکر ما که همان روح طبی است کمک می‌کند و کاهش خشم را منجر می‌شود.
  • شربت تخم بالنگو با گلاب و عرق بیدمشک هم مقوی معده است و هم از خشم و غضب می‌تواند جلوگیری کند.

منبع: پزشک متخصص طب سنتی آقای دکتر انوشیروانی

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *