خوردن و آشامیدن

توصیه های طب سنتی برای افزایش اشتها

بیان راهکارهای طب سنتی برای درمان بی اشتهایی

در طب سنتی راهکارهای خوراکی زیر برای افزایش اشتها بیان شده است:

  1. سوپ شلغم یا شلغم پخته
    ۲. شربت لیمو
    ۳. شربت مارچوبه
    ۴. شربت زرشک
    ۵. شربت انار و نعناع
    ۶. مربای تمرهندی
    ۷.افشره انبه
    ۸.مواد غذایی ترش و شور مخصوصا برای کسانی که بر اثر رطوبت لزج بلغمی دچار بی اشتهایی شده اند.
    ۹.گوشت کباب شده و بریانی مثل کباب گوشت بره و بریانی گوشت پرندگان، زیرا بریان کردن گوشت اشتها آور است.
    ۱۰.هرچیزی که در سرکه پرورده شده باشد همراه با بذر کرفس، بذر رازیانه و زنیان.
    ۱۱.افشره به و عسل با کمی سرکه و زنجبیل.
    ۱۲.دوغ
    ۱۴.آب انار
    ۱۵.مربای هلیله
    ۱۶.مربای بالنگ
    ۱۷.مربای زنجبیل مخصوصا برای بیمارانی که دچار غلبه سردی و تری شده اند.
    ۱۸.خوردن سیر و پیاز (برای کسانی که با مصرف اینها دچار مشکلات گوارشی نمی شوند.)
    ۱۹.نعناع
    ۲۰.زیتون پرورده و زیتون شور
    ۲۱.سماق و سوپ سماق
    ۲۲.شربت سکنجبین سفرجلی و لیمویی
    ۲۳.ترشی کبر
    ۲۴.افزودن ادویه جاتی مانند فلفل، میخک، دارچین، زنجبیل، مارچوبه، گلنار، سماق، خردل به غذا و مزه دار کردن غذا با رب ترش و ملس مانند رب انار، رب سیب و… و ترشی جاتی مثل آب لیمو، آبغوره و آب بالنگترش محرک اشتهاست.
    ۲۵.خوردن و ضماد کردن انیسون بر معده محرک اشتهاست. بدیم منظور نیم ساعت قبل از غذا نصف استکان عرق انیسون مصرف شود.
    ۲۶.ضماد کندر و مصطکی بر معده برای رفع بی اشتهایی مفید است.
    ۲۷.
    ۳۰. میوه هایی مثل گلابی، سیب، به، آناناس، زالزالک، ازگیل نیز مفیدند.

تاثیر زعفران بر اشتها

زعفران جزء ادویه جاتی محسوب می شوند که کاهش دهنده اشتهاست پس در غذای بیمارانی که دچار کم اشتهایی هستند نباید از زعفران استفاده شود. همچنین هر چیزی موجب سستی دهانه معده می شود مانند غذاهای چرب و روغن ضداشتها هستند. روغن مصرفی این بیماران باید روغن زیتون باشد.

طرز تهیه زنیان پرورده

زنیان را در ظرفی پهن کرده مقداری آب لیمو تازه طبیعی روی آن بریزید به طوری که به اندازه یک بند انگشت روی آن را بگیرد، سپس آن را در هوای آزاد قرار داده و بگذارید تا خشک شود. بعد از تبخیر شدن آبلیمو و خشک شدن زنیان مجددا روی آن آبلیمو بریزید و بگذارید تا خشک شود. این کار ۷ مرتبه تکرار شود. می توان زنیان پرورده را پودر کرده در غذا استفاده کرد.

بی اشتهایی در دوران بیماری

این کار که به مریض، کباب یا گوشت و برنج و غذاهای سنگین بخورانیم اشتباه و نادرست است. ولی، بیمار به صورت خودکار بی اشتها می شود، این پاسخ طبیعی بدن است که می خواهد شخص را وادار کند که غذا زیاد نخورد چون انرژی از همان مواد قبلی که در بدن هست تامین می شود و نیازی به خوردن غذاهای سنگین و جدید نیست. انواع کمپوت ها و سوپ ها که برای بیماران چه در بیمارستان ها و چه در منزل تجویز می شوند به همین علت است که غذای سبک و در عین حال با انرژی مناسب به مریض برسد.

منبع: تغذیه در طب ایرانی، اسلامی. نوشته دکتر کردافشاری و همکاران

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن