در طب نوین ماهی و میگو را به دلیل دارا بودن برخی ویتامینهای خاص و املاحی چون سلنیوم برای تقویت جنسی و باروری نطفه مردان مناسب میدانند. ماهی مولد نطفه است و به تولید اسپرم سالم کمک میکند. ضمن این که میگو به دلیل طبع گرم و مواد مغذی زیادی که دارد به باروری نطفه کمک میکند. از دیدگاه طب سنتی ماهی و بیشتر از آن میگو، تقویتکننده قوای جنسی است که البته ماهی برای کسانی که گرم مزاج هستند بالابرنده نیروی جنسی و در سرد مزاجان سبب کاهش قدرت جنسی میشود.
به تخم همه ماهیها اشپل گفته میشود و خاویار نام تخم ماهی ازون برون است. اشپل طبع گرم و خاویار مزاج گرمتری دارد و هر دو زیادکننده نیروی جنسی و بارورکننده نطفه هستند. مصرف ماهی تازه كبابشده همراه با پياز تازه اثر تقويتکنندگی مايعات جنسی را بيشتر دارد و باعث تقويت حالت نعوظ و يا برانگيختگی اندامهای تناسلی میشود.
ملاحظات مصرف ماهی
- هر چه شوری آبی که ماهی در آن پرورش یافته بیشتر باشد سردی ماهی کمتر میشود و هر چه آب سردتر شود بر سردی ماهی نیز افزوده میشود.
- سردمزاجان و کسانی که اصطلاحاً بیماریهای سرد دارند بهتر است بیشتر از میگو و ماهیهای جنوب استفاده کنند و برای دوری از عوارض سردی، ماهی را با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن، فلفل یا سبزیجات محلی دارای طبع گرم میل کنند.
ملاحظات مصرف میگو
- خوب پختن میگو و مصرف آن همراه با نعنا، مصلح آن در سرد مزاجان است.
- مصرف میگو همراه با سرکه یا شربت انار مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج آن در گرم مزاجان است.
عوارض زیاده روی در مصرف ماهی
- مداومت در خوردن ماهی، سبب ضعف معده و موجب برص و تشنگی میشود که برطرف کننده آن سرکه است.
- از دیگر عوارض زیادهروی در مصرف گوشت ماهی، کاهش حجم عضلات و لاغری است.
- بلغم و رطوبت تولید شده از مصرف افراطی ماهی، میتواند با نفوذ به اعصاب منجر به سستی اعصاب از جمله عصب چشم شود که در طولانی مدت میتواند باعث ضعف بینایی یا تاری دید گردد.