دوران بارداری بخش مهمی از زندگی زنان بوده که جهت سلامت مادر و نوزاد، نیازمند توجه ویژه است، اما تدابیر ارائه شده در ماه نهم بیشتر با هدف تسهیل زایمان صورت میپذیرد؛ بنابراین برای این که ماه آخر بارداری خود را به خوبی پشت سر گذاشته و زایمان راحتی را تجربه کنید؛ طب سنتی تدابیر ذیل را به شما توصیه میکند.
ماه نهم بارداری
زنان باردار با ورود به ماه نهم بارداری، به طور کامل آماده زایمان میشوند.
احساس یک زن باردار در ماه نهم بارداری، عجیب است. احساس به اتمام رسیدن یک پروسه بسیار طولانی و سخت برای به دنیا آوردن یک فرزند دوست داشتنی، احساسی است که تنها یک مادر باردار آن را درک می کند.
کلیه تدابیر طب سنتی برای ماه نهم بارداری با هدف تسهیل تولد نوزاد صورت میگیرد.
تدابیر ماه نهم بارداری از دیدگاه طب سنتی
- مصرف خرما در دو هفته مانده به زایمان: یک عدد صبح و یک عدد شب.
- چرب کردن روزانه سینه با روغن زیتون یکماه قبل زایمان.
- مصرف آب انار شیرین کاملاً خانگی صبح ناشتا در ماههای آخر، به کاهش احتمال زردی نوزادان کمک میکند.
- پیاده روی روزانه و ورزش ملایم
- از هفته 39 روزانه 10 دقیقه حمام گرم (افزایش تعداد دفعات استحمام در نزدیکی زمان وضع حمل، موجب تلیین بدن، اعصاب و عضلات است).
- از هفته 38 پنج عدد بادام ایرانی خام پوست گرفته نیم ساعت قبل صبحانه مصرف شود.
- پرهیز از خوردن و نوشیدن چیزهای ترش و قابض (سماق) و غلیظ (ماکارونی، الویه، غذاهای آماده و …).
- نوشیدن روزانه شیر گاو (بسته به مزاج و تحمل شخص) ترجیحا گرم و دارای عسل یا کمی سکنجبین.
- استفاده از آبزن (حمام گیاهی) حاوی کلم، شنبلیله، شوید، تخم کلم و تخم کتان جوشانده
- مالیدن روغن کنجد، شوید یا بابونه بر شکم و پشت بعد از آبزن (حمام گیاهی)
- ماساژ عانه، پشت، مابین فرج و دبر با روغن شوید، بابونه، خیری، کنجد و بنفشه (برای جلوگیری از ضعف و سستی بهتر است ماساژ بیرون از حمام انجام گیرد.
- قرار دادن روغن ها و لعاب های نرم کننده بر روی فرج یا مهبل (به خصوص در کسانی که بدن یا فرج خشک دارند)
- خوردن ملینات و غذاهای نرم و سبک مانند سوپ و شوربای تهیه شده از جوجه؛
- تناول شیرینیهای تهیه شده با شکر و روغن بادام
ملینات مضر برای زنان باردار
- گل بنفشه
- گل ختمی
- خبازی
- هر چه ضعیف کننده قلب باشد.
- هر چه ضعیف کننده معده باشد.
- هر چه باعث سقط شود.
پرهیزات غذایی در بارداری
- ادویه غیر از نمک و زردچوبه، بخصوص در سه ماهه اول
- سبزیجات: جعفري و نعناع و سبزی قرمه و سبزی کوکو و کرفس در سه ماهه اول
- مصرف هرگونه دمنوش و گیاه دارویی حتی زیره سبز و حتی خاکشی و زعفران میتواند موجب سقط شود.
- مصرف گرمیهای زیاد مانند عسل،خرما، ارده و شیره انگور زیاد
- مواد غذایی نفاخ : لوبیا، باقلا، کنجد، کرفس، ترب، سیر و پیاز خام
- زرشک زیاد،سفیده تخم مرغ، آناناس زیاد،سرکه،غذاهاي خیلی سرد (آب یخ، بستنی، برف، یخ) و خیلی گرم
- غذاهاي خیلی شیرین و خیلی چرب،غذاهایی یبوست زا
- افزایش احتمال خونریزی مادر با لوبیا،نخود،کنجد،کرفس
- درصورت احساس خستگی و خواب آلودگی زیاد: اجتباب از میوه های آبدار، غذا یا سوپ هاي چرب،حمام زیاد و طولانی مدت