مواد لازم
- گل نسترن: ۵۰۰ گرم
- سبزی آش (پاک کرده و خرد شده): یک کیلوگرم
- گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
- تفاله پیاز (رنده شده و آب گرفته): ۵۰–۴۰ گرم
- نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز پخته شده از هرکدام: ۱/۲ پیمانه
- برنج: یک پیمانه
- برگ زردآلو: یک پیمانه
- آلوچه: یک پیمانه
- لواشک: ۲۵۰ گرم
- مغز گردو: یک پیمانه
- نعنا داغ و پیاز داغ: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه آش گیلدیک
برای تهیه آش گیلدیک ابتدا گوشت را با تفاله پیاز و مقداری نمک مزه دار کرده و به صورت گوشت قلقلی سرخ میکنیم. برنج را با ۶ پیمانه آب روی حرارت گذاشته تا کاملاً باز شود، سپس نمک و سبزی را اضافه کرده، پس از چند دقیقه حبوبات و مابقی مواد را اضافه کرده و اجازه میدهیم آش جا بیافتد. برای سرو آش را در ظرف مناسب ریخته و با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین میکنیم. نکته: گل نسترن را باید ۳ روز خیس کرده، سپس در هنگام استفاده از صافی رد میکنیم. برگ زردآلو، آلوچه و لواشک را ۲۴ ساعت خیس میکنیم.
جهت آگاهی از دستور پخت انواع غذاها مانند آش گیلدیک میتوانید به صفحه دستور پخت سنتی مراجعه نمایید.