در این پست از سایت طبایع قصد داریم تا نحوه پختن آش یخ در طب سنتی را آموزش دهیم. مواد لازم برای تهیه این غذا را در ادامه مشاهده مینمایید. لازم به ذکر است که به جای ماست ترش محلی میتوان از ماستهای پاستوریزه نیز استفاده کرد اما طعم مطلوب این غذا را فقط با ماست محلی تجربه خواهید کرد.
مواد لازم برای تهیه آش یخ:
- ماست ترش (محلی) ۵۰۰ گرم
- یخ به میزان لازم
- سبزی به میزان لازم
- برنج ۱۰۰ گرم
- سیر رنده شده ۲ حبه
- نمک و فلفل به میزان لازم
- (تره، جعفری، ترخون، گشنیز، برگ چغندر)
طرز تهیه:
برای تهیه آش یخ ابتدا برنج را که حدود ۳ ساعت خیس نمودهاید به همراه سبزی و نمک و فلفل و ۱ لیتر آب، روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شود. سپس وقتی برنج به حالت شیربرنج در آمد، سیر را در آش رنده کرده و شعله را خاموش کنید تا آش سرد شود. آش را در یخچال نگه داری نمایید و هر زمان که میل داشتید یک ملاقه از آن را با ۲ ملاقه ماست ترش ترکیب نموده، یخ خرد شده را داخل آن بریزید. اکنون میتوانید از طعم لذتبخش این غذا علاوه بر فواید آن استفاده کنید.
جهت مطالعه دستور پخت غذاهای مختلف در طب سنتی پیشنهاد میکنیم که به صفحه دستور پخت سنتی طبایع مراجعه نمایید. در این صفحه دستور پخت انواع غذاها در دستهبندیهای مجزا ارائه شده است. همچنین اگر تجربهای از پختن آش یخ دارید، زیر همین پست، کامنت بگذارید تا همه از آن استفاده نمایند.