خواص آش سرما خوردگی
این غذا بسیار پر انرژی و زود هضم بوده و برای بیماری های تب دار عفونی بسیار مفید است و نرم کننده و دفع کننده مخاط سیستم تنفسی است.
مواد لازم آش سرما خوردگی
- هویج زردک
- پیاز
- کدوی حلوایی بدون پوست
- شلغم
- به
- سیب درختی
- برنج
- سبزی آش
- گیاه خشک پرسیاوشان
- زوفا
- بنفشه
- نمک
- آبلیمو
دستور پخت آش سرما خوردگی
مقداری مساوی از هویج زردک، پیاز، کدوی حلوایی بدون پوست، شلغم، به و سیب درختی و مقدار کمی برنج و سبزی آش آماده کرده و به همراه آب در حرارت ملایم شروع به طبخ نمایید.
پس از مدتی مقداری گیاه خشک پرسیاوشان، زوفا و بنفشه به آش فوق افزوده و صبر کنید تا جا بیفتد
قبل از مصرف، مقدار کمی نمک و آبلیمو به آن اضافه نمایید.
توصیه برای آش سرما خوردگی
- بجای پیاز می توانید از پیازچه به همراه چند حبه سیر نیز استفاده نمایید.
- در مواقعی که تب وجود ندارد می توان یک عدد ماهیچه گوسفند نیز به آش اضافه کرد.
- گیاه های خشک پرسیاوشان، زوفا و بنفشه را از عطاری ها می توانید تهیه نمایید.
در کنار این دستور پخت کاربردی، می توانید از دستور پخت آش ساده طبی نیز در هنگام بیماری استفاده کنید:
مواد لازم آش ساده طبی
- گوشت های لطیف نظیر بلدرچین یا سینه مرغ محلی
- سبزیجات نظیر جعفری، شوید، اسفناج و کمی گشنیز و شنبلیله
- روغن زیتون، روغن بادام شیرین یا روغن کنجد
- برنج
- ماش
- نمک
دستور پخت آش ساده طبی
گوشت، سبزیجات، برنج و کمی ماش پوست گرفته را با هم پخته و در انتهای پخت روغن و مقدار نمک بیافزایید.
توصیه برای آش ساده طبی
در صورت احساس حرارت یا خشکی زیاد در بدن کدوی خورشتی یا آلوی بخارا و درصورت احساس سرما یا وجود نفخ مقداری زیره نیز اضافه می شود.
منبع
سایت دکتر روازاده