معرفی و خواص
- غذایی مناسب برای تندرستان، در فصل زمستان می باشد.
- اگر معده ضعیفی دارید و از علایمی چون نفخ و ترش کردن و… رنج می برید، در خوردن این غذا جانب احتیاط را نگاه دارید یا میزان حبوبات را کم کنید.
مواد لازم
- بلغور گندم یک پیمانه
- برنج نیم پیمانه
- نخود، لوبیا سفید، عدس و ماش: هر کدام یک پیمانه سرخالی
- ترخون و تره ۵۰۰ گرم
- ماست ۲ پیمانه
- پیاز ۳ عدد
- زردچوبه و تخم گشنیز یک قاشق مرباخوری یا کمی بیشتر
- نمک بدون ید
- فلفل و روغن زیتون به میزان لازم
دستور پخت
- نخست حبوبات و بلغور را خیس میکنیم و چند بار آب حبوبات را عوض میکنیم.
- بلغور گندم را میپزیم.
- نخود و لوبیا سفید را هم جدا میپزیم و به بلغور گندم میافزاییم و باز میگذاریم تا بیشتر بپزد.
- سپس برنج را میافزاییم و بعد عدس و ماش را هم اضافه میکنیم و میگذاریم خوب بپزد.
- وقتی مخلوط مواد خوب پخت، ترخون و تره خردشده را میافزاییم و بعد مخلوط پیازداغ، تخم گشنیز و زردچوبه را به آش اضافه میکنیم و میگذاریم آش جا بیفتد.
- در پایان ماست را اضافه میکنیم و بعد در ظرف میکشیم و به صورت دلخواه تزیین میکنیم.