مزاج‌شناسی

حبوبات و غلات و مزاج آنها در طب سنتی

حبوبات حاوی بهترین و بی ضررترین پروتئین های گیاهی

حبوبات و غلات در حقیقت غذای اصلی انسان است که خداوند در آیاتی از سوره عبس به آن اشاره کرده است. با استفاده صحیح (با توجه به طبع) از حبوبات و غلات، نیازمندی‌های بدن انسان مرتفع می‌گردد.

خواص حبوبات و غلات

  • حبوبات و غلات دارای مواد ضد سرطان هستند.
  • سیستم ایمنی بدن را با استفاده از این مواد می‌توان تقویت کرد و از این طریق بر بیماری‌ها غلبه نمود و آنها را از بین برد.
  • پروتئین‌های موجود در این مواد بهترین و بی ضررترین پروتئین‌های گیاهی هستند که ارزش غذایی فوق العاده زیادی دارند و انرژی قابل ملاحظه‌ای را ایجاد می‌کند.

بهترین روش طبخ حبوبات

بهترین روش طبخ حبوبات استفاده از آرام پز و یا طبخ با شعله و حرارت کم است. سعی کنید حتی الامکان از زودپز برای طبخ حبوبات استفاده نکنید. صحیح‌ترین روش استفاده از حبوبات ترکیب آنها با یکدیگر به نسبت درست است که در واقع، استفاده از مجموع آنهاست. یک نمونه از این ترکیب، پختن آش جوی مخصوص همراه پونه کوهی و پیاز و کشک و گردو است.

مزاج و طبع حبوبات و غلات

نام مزاج / طبع
چاودارمعتدل
لوبیا سبزگرم و تر
لوبیا سفیدکمی گرم و تر
لوبیا قرمزگرم و تر
لوبیا چشم بلبلیکمی گرم و تر
لوبیا چیتیگرم و تر
ماشسرد و خشک
برنجسرد و تر
لپهگرم و خشک
نخود سیاهگرم و خشک
نخود فرنگیسرد و تر
نخود سفیدگرم و خشک
باقلاسرد و تر
گندمگرم و تر
دال عدسگرم و خشک

منبع: برگرفته از کتاب “مجموعه کامل دائره المعارف تغذیه” از آقای داریوش صالحی

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن