فرنی از آن دسته غذاهایی میباشد که هر آشپزی بنا به ذوق و سلیقهی خودش آن را درست کرده و آب و تابش میدهد. این به ظاهر دسر خوشمزه که در اصل غذایی سالم و کامل میباشد، رطوبت بخش مناسبی بوده و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و موجب افزایش انرژی بدن میشود؛ فرنی برای نوزادان، کودکان، سالخوردگان، افراد لاغر، افراد با مزاج خشک و روزهداران بسیار مفید است. بنابراین ما در این پست قصد داریم شما را فرنی هویج و بادام که از خواص خوبی برخوردار است، آشنا نماییم.
فرنی هویج و بادام
این فرنی یک غذای دارویی خوشمزه است که به عنوان صبحانه، میان وعده و افطار، میتوان از خواص آن بهره برد.
مواد لازم
- هویج پخته رنده یا پوره شده: یک عدد / از سیب هم میتوانید استفاده کنید.
- بادام درختی پوست کنده آسیاب شده (پودر بادام یا آرد بادام): یک قاشق مرباخوری
- آرد برنج: 1 قاشق غذاخوری
- آب: 1 لیوان
- شیره انگور یا عسل: 1 قاشق مرباخوری
- گلاب و زعفران: مقداری
- کره حیوانی: یک قاشق چایخوری / جایگزین: روغن زیتون
طرز تهیه
- ابتدا آرد برنج را در آب حل کنید.
- سپس در ظرفی ریخته، هویج پوره یا رنده شده و پودر بادام را به آن اضافه کنید.
- روی شعله ملایم، خوب بهم بزنید.
- بعد از پخته شدن گلاب، شیره انگور، زعفران و کره اضافه کنید.
خواص فرنی هویج و بادام
این فرنی از خواص زیر برخوردار است:
- تقویت کننده معده
- مفید در دوران بارداری (البته بدون زعفران)
- مفید در دوران شیردهی
- کمک به بهبود عملکرد کبد و کلیهها
- تولید خون صاف و صالح در کبد
- کمک به دفع سموم بدن
- مناسب برای افراد خشک مزاج
- ضدیبوست
- مفید برای دوران نقاهت جراحی
- کمک به رفع سرفه (بدون کره، زعفران و شیره انگور)
نکته مهم پایانی
فرنی بهتر است جایگزین وعده غذایی در صبحانه، عصرانه یا افطاری شود؛ افراد نباید این دسر را پس از ناهار یا شام میل کنند، زیرا موجب مشکلات گوارشی و چاقی میشود.
منبع: دکتر علیرضا اصغری