خاگینه هویج از غذاهایی است که اگر به شیوهای که در ادامه گفته میشود طبخ و مصرف گردد، موجب افزایش تعداد و کیفیت اسپرم شده و مقوی قوای باروری است. بنابراین اگر جزء زوجین نابارور تحت درمان میباشید، از این دستور که یادگاری استاد اصفهانی میباشد غافل نشوید.
کاهش کمیت و کیفیت اسپرم
ناباروری و ضعف قوه باه مردان و به عبارتی کاهش کمیت و کیفیت اسپرمها یکی از مهمترین معضلات موجود در بین زوجین نابارور است، که در چند دهه اخیر بنا به دلایل و عوامل مختلفی افزایش چشمگیری داشته که در ادامه بصورت اجمالی به علل شایع آن میپردازیم:
علل ضعف قوه جنسی و کاهش اسپرم در مردان
- کم کاری یا بدکاری اعضای رییسه بدن از جمله مغز – قلب – کبد و بیضهها
- اختلال در عملکرد فیزیولوژیکی و ساختار آناتومیکی اعضا و اوعیه منی از جمله واریکوسل
- عفونت دستگاه تناسلی (مثل التهاب پروستات، التهاب لوله های اپیدیدیم در بیضه، التهاب بیضه)
- کشیدن سیگار معمولاً سبب کاهش تعداد و تحرک ضعیف اسپرمها میشود.
- افزایش حرارت بیش از حد بیضهها به واسطه پوشیدن شلوار و لباس زیر تنگ، استفاده بیش از حد از سونا و حمام آب گرم.
- نشستنهای طولانی مدت و کار با دستگاههایی که امواج الکترومغناطیسی دارند و یا مشاغلی که تماس با تشعشعات یونیزان در آنها زیاد است.
- مصرف زیاد الکل
- فعالیت شدید بدنی
- بعضی از آنتی بیوتیکها به طور موقت سبب کاهش تعداد و تحرک اسپرمها در مردان میشوند (شامل اریترومایسین, نیتروفورازون یا نیتروفورانتوئین)
- وقفه و فاصله گذاری زیاد در فعالیت جنسی (اسپرم ها تخلیه شده و پیر و ناتوان و کم تحرک میشوند).
- بحرانهای صفراوی مانند طلاقها و ورشکستگیها و داشتن استرسهای شدید
چاره چیست؟
برای درمان در این خصوص توصیه و تاکید میگردد که بیشتر از اینکه به دارو پرداخته شود به تدابیر تغذیهای باید پرداخت، و از دارو تا حد امکان کمتر و در عین حال مقوی و بسیار مبهی کمک گرفت. زیرا تغدیه صحیح بر روی سلامت بدن بسیار تاثیر گذار است.
خاگینه هویج
کسانی که دارای اسپرمهای خیلی ضعیف هستند و قدرت باروری کمی دارند و بچهدار نمیشوند، میتوانند ضمن مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی (گرایش درمان ناباروری) ضمن بهرهگیری از سایر نکات تغذیهای و درمانی از خاگینه هویج نیز سود ببرند.
مواد لازم
- پیاز قرمز یا سفید: 1 عدد
- هویج رنده شده متوسط: 1 عدد
- تخم مرغ: 2 تا 3 عدد ( بسته به مقدار هویج و علاقه شما)
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- زعفران، دارچین، زنجبیل و فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه
- پیاز قرمز یا سفید را خرد یا رنده کرده و در ماهیتابه با روغن زیتون و شعله ملایم تف دهید در حدی که کاراملی و سبک شود اما بیش از اندازه سرخ و برشته نشود.
- هویج را رنده کرده و به آن اضافه کنید تا بوی خامی هویج گرفته شود.
- زعفران، دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه را اضافه کرده و بعد از این که هویج نرم شد تخم مرغها را اضافه کرده و هم بزنید.
- این غذا با نان صرف میشود.
نحوه مصرف
ترکیب گرمی پیاز و ماده غذایی هویج و تخم مرغ با ادویههای گرم و خشک، معجون افزایش دهنده اسپرم است.
- برای افراد تحت درمان ناباروری، حداقل 40 روز این غذا توصیه میشود.
سخن پایانی
این غذا به گفته مرحوم استاد اصفهانی در پاکستان، غذای شب کارگرانی با تعداد فرزندان زیاد بوده است که در آنجا به این غذا ادویههای زیادتری اضافه میکنند.امیدواریم از این دستور و نکاتی که درباره تهیه خاگینه آموزش داده شد استفاده لازم را برده باشید و این خوراک را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.
منبع:
- مرحوم دکتر محمدمهدی اصفهانی
- دکتر محمدعسکر فراشاه
- کانال تلگرام طب سینا دکتر فراشاه