در میان غذاهای سنتی چغور بغور یا جغور بغور یکی از غذهای سنتی مربوط به استان زنجان است که از دل و جگر و قلوهی گوسفند بهعلاوهی آب و روغن و صیفیجاتی چون گوجه و فلفل و پیاز تهیه میشود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه چغور پغور را برای شما بیان کنیم. پس همراه ما باشید.
مواد اولیه تهیه جغور پغور:
- جگرسیاه گوسفند یک عدد
- جگر سفید گوسفند دو عدد
- پیاز چهار عدد
- روغن برای سرخکردن و زردچوبه به میزان لازم
- آب یک لیوان
- سیبزمینی سرخکرده نگینیشده ۳۰۰ گرم
- نمک و فلفل به میزان لازم
- رب گوجهفرنگی یک قاشق غذاخوری
- رب انار یا آبلیمو به میزان لازم
طرز تهیه چغور پغور:
یرای تهیه چغور پغور در ابتدا پیاز را به شکل خلال خرد کرده با روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. جگر سفید را شسته ریز خرد کرده داخل پیاز ریخته، حرارت را ملایم کرده، در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا آب جگر تبخیر شود. بعد زردچوبه را اضافه کرده تفت دهید و یک لیوان آب اضافه کنید. در ظرف را گذاشته تا جگر در ظرف در بسته با حرارت ملایم بپزد. جگر سفید دیرپز است در صورتی که آب آن تبخیر شد و نپخت مقداری آب اضافه کنید. باید بعد از پخته شدن دو تا سه قاشق آب داشته باشد. پوست جگر سیاه را گرفته و ریز خرد کرده ضمن خرد کردن رگ و ریشه آن را جدا نموده و داخل جگر سفید پخته بریزید و هم بزنید. بعد از چند جوش نمک، فلفل و رب گوجهفرنگی و در صورت تمایل نصف قاشق غذاخوری رب انار یا آبلیمو را اضافه کرده چند دقیقه بگذارید با هم بجوشد و سس آن غلیظ شود.
نکته:
۱. این خوراک را میتوان به تنهایی با جگر سفید تهیه کرد که با صرفهتر است در این صورت سه عدد جگر سفید را به طریق فوق طبخ کنید.
۲. میتوانید سیبزمینی سرخشده را نیز در لحظات آخر به این غذا اضافه کنید که به این طریق هم غذایی بسیار لذیذ میباشد.