مواد لازم:
- برنج: ۴ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: ۲ پیمانه
- گوشت بره (سردست یا ران): نیم کیلوگرم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- زردچوبه: سه قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
- روغن: ۱۰۰ گرم (نصف لیوان معمولی)
- (به ازای هر پیمانه برنج یا لوبیا نصف قاشق چایخوری نمک و زردچوبه)
طرز تهیه:
برای تهیه چلو دیزی ابتدا پیازها را خرد کرده و با کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. سپس زردچوبه را در آن تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. گوشت را به قطعات بزرگ تقسیم کرده، آن را به لوبیا چشم بلبلی و پیاز داغ اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم بپزد. پس از نیم ساعت یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم بپزد تا آب آن کاملا کشیده شود. پس از پخت کامل گوشت و لوبیا، برنج را شسته و با شش پیمانه آب، نمک و باقی مانده روغن، آن را به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه میکنیم و مانند برنج کته یا دمی، میگذاریم تا روی شعله زیاد بپزد و آب آن بخار شود و بعد آن را با حرارت ملایم دم میکنیم. پس از دم کشیدن آن را سر سفره برده و با ماست سفت یا ترشی نوش جان کنید.