تفاوت زالو درمانی با حجامت چیست ؟ زالو درمانی بهتر است یا حجامت ؟؟؟ در این پست ما بصورت کامل برای شما به این تفاوتها پرداختهایم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
زالو درمانی و حجامت چیست؟
حجامت و زالو درمانی دو موضوع بسیار جالب در علم طب سنتی هستند. شاید نحوه انجام این دو درمان کمی شما را متعجب کند اما زمانی که بیشتر با آنها آشنا میشوید متوجه شگفتیهای بسیاری خواهید شد.
حجامت
حجامت به دو صورت حجامت تر (بادکش همراه با خونگیری) و حجامت خشک (بادکش بدون خونگیری) انجام میگیرد، اما وقتی در بین عموم صحبت از حجامت میشود، منظور همان بادکش همراه با خونگیری است که در طی آن خون آلوده توسط بادکش در یک نقطه جمع شده و از طریق مویرگهاي پوستی از سطح بدن خارج میشود. در این روش میزان خون خروجی از بدن کم است (۱۰۰ الی ۱۵۰ سیسی).
زالو درمانی
در زالو درمانی خود زالو از بادکش خدادادی خود برای کشیدن خون آلوده و فاسد از عمق بدن استفاده میکند و میزان خروجی خون متناسب با توان بیمار در اختیار پزشک است، به اینگونه که اگر لازم باشد خون کم گرفته شود از زالو ریز استفاده میکند و سریع نیز جلوی خونریزی را میگیرد و اگر لازم باشد خون بیشتری گرفته شود از زالوی درشت استفاده کرده و جلوی خونریزی را نمیگیریم.
مقایسه حجامت و زالودرمانی
حجامت و زالودرمانی ممکن است از نظر ظاهر شباهتهایی داشته باشند، چرا که مشاهده میشود از محل حجامت و زالودرمانی، خون خارج میشود، اما:
1) حجامت بعضی از اثرات زالودرمانی را ندارد، به طوریکه در حجامت، فقط ماده از بدن خارج و در زالودرمانی علاوه بر خروج خون، مواد بزاق زالو، به داخل بدن تزریق میشود.
2) در حجامت، معمولاً هدف فقط اخراج خون است، اما اگر آن ناحیه به علت کوچکی محل موردنظر یا موقعیت آناتومیک خاصش به هیچ عنوان، امکان قرارگیری لیوان حجامت را نداشته باشد مثلاً ناحیه انگشتان، با وجود این که هدف فقط اخراج خون و ماده است، زالودرمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
3) میتوانیم بگوییم حجامت برای درمان بیماریهای ناشی از غلبه حرارت و خون در بدن نظیر کهیر، ضایعات پوستی قرمز و خارش دار، جوش، آکنه و غلظت خون کاربرد دارد.
4) و طبق اصول طب سنتی، استفاده از زالودرمانی همیشه زمانی انجام میگیرد که حتماً قبل از آن اصلاح مزاج و پاکسازی بدن به وسیله دارو و روشهای عملی دیگر مثل ایجاد اسهال و انجام حجامت، انجام شده باشد.
اما متاسفانه در برخی مراکز نامعتبر، مصرف زالو، مثل استامینوفن تجویز میشود. مثلاً اگر ۱۰۰ نفر که دارای بیماری انسداد عروق کرونر هستند برای زالودرمانی انتخاب شوند و برای آنها پاکسازی و اصلاح طبع انجام نشود، شاید در بعضی از آنها نتیجه معکوسی بدهد و حتی حال بیمار را بدتر کند.
زالودرمانی و جوش
1) افرادی که جوش زدنشان فعال باشد و زالو بیندازند، ممکن است جوشها برای مدت کوتاهی خوب شود، اما بعد از مدتی به وضع قبلی یا حتی بدتر برمیگردد یا ممکن است جوشها اصلاً بهتر نشوند چرا که زالویی که روی صورت و محل جوش قرار داده میشود، نمیتواند فرآیند جوش زدن را در کل بدن اصلاح کند، بلکه میتواند در آن موضع، فقط نقش ترمیم کننده را داشته باشد.
2) فاکتور رشد سلولی و رگ سازی بزاق زالو، فرآیند ترمیم را تسریع میکند و منجر به این میشود پوست لایههای جدیدی را بسازد. در نتیجه رنگ پوست روشن و شفاف شده و یک روش طبیعی برای رفع و پیشگیری از چین و چروک و جوانسازی محسوب میشود.
حرف پایانی
در این پست به مقایسه حجامت و زالو درمانی پرداختیم. گفتیم که حجامت و زالودرمانی از نظر ظاهر قضیه، تفاوت چندانی ندارند و شکل کلی این دو شیوه یکی و آن هم خروج خون است اما زمانی که وارد جزئیات میشویم، باید در انتخاب هر کدام دقت کنیم. همچنین بهتر است قبل از مراجعه به مرکز حجامت و یا مرکز زالودرمانی با طبیب خود مشورت کنیم.