خواص قره قاط
- مهمترین خاصیت آن کاهش قندخون و کاهش فشارخون است.
- این گیاه موجب تصفیه خون میشود.
- مقوی جگر و دل است.
- برگ آن در رفع ناراحتیهای مثانه و مجاری ادرار مفید است.
- قره قاط را انسولین گیاهی مینامند. بر اساس تحقیقات متعدد تاثیر آن در تنظیم قند خون در بیماران دیابتی به اثبات رسیده است.
- شربت میوه آن نیز بهترین نوشیدنی برای بیماران تبدار است.
- به دلیل دارا بودن خواص ضد باکتریایی در درمان عفونتهای معده و روده قابل توصیه است.
- مصرف قره قاط تأثیرات بالقوهای در محافظت از دندان و درمان امراض لثه و بافت استخوانی آن دارد و از بیماریهای لثه جلوگیری میکند.
- بهبود فعالیتهای مغزی را به دنبال داشته و در پیشگیری از آلزایمر به خوبی عمل میکند.
- حکمای طب سنتی میوه این گیاه را برای قطع خون ریزی از سینه نافع میدانند.
- دمکرده برگ آن نیز برای تورم قولون و رفع اسهال توصیه میشود.
- بررسیها نشان داده است که میوه این گیاه تأثیر مفیدی در تنظیم عمل دفع و جلوگیری از عفونی شدن مواد زاید دفعی در متبلایان به بواسیر دارد و همچنین در رفع نفح و گازهای معده و تحریک اشتها مفید است.
- از برگ گیاه قره قاط قرمز در رفع رماتیسم، نقرس، دردهای ناشی از سنگ کلیه، سرفه و تبهای مخاطی استفاده میشود.
بیشتر بخوانید!
موارد منع مصرف
- مصرف آن برای افراد با سابقه سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا ممنوع بوده و این افراد از زیاده روی در مصرف آن باید اجتناب کنند.
- این گیاه را نباید همزمان با املاح آهن، ژلاتین و آلبومین مصرف کرد.
شیوه استفاده
- یک استکان آب سرد بر روی ۵ تا ۱۰ گرم از خردشده میوهها ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه می جوشانیم؛ سپس همانطور که گرم است، آن را صاف نموده و میل میکنیم.
- مقدار مصرف از برگ خشک این گیاه ۸-۴ گرم چهار بار در روز است. برای این کار ۲۰ گرم برگ خشک را در ۱۰۰۰ گرم آب جوش دم کرده و چند فنجان در روز مصرف شود.