خوردن و آشامیدن

آشنایی با خواص و طرز تهیه شیره خرما در طب سنتی

شیره خرما به راحتی هضم می شود و انرژی زاست.

در خصوص خواص و مزاج شیره خرما در طب سنتی آمده است که:

  • شیره خرما، به راحتی هضم می شود و انرژی زاست.
  • فیبر موجود در آن مانع از یبوست می شود.
  • تقویت کننده قلب است.
  • غنی از کلسیم است بنابراین برای تقویت استخوان مفید است.
  • برای درمان گلودرد، تب و سرماخوردگی مفید است.
  • شیره خرما، تسکین دهنده‌ی دردهای روماتیسمی و امراض شریانی وریدی است.
  • شیره خرما، می‌تواند سموم را از کبد دفع کند و ناراحتی‌های گوارشی را بهبود بخشد.
  • آهن طبیعی موجود در شیره خرما، باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود و در نتیجه خطر بروز کم خونی را کاهش داده و کم خونی را برطرف می کند.
  • مصرف آن همراه یک لیوان شیر ولرم به هنگام صبحانه باعث فعال‌شدن سلول‌های عصبی مغز می‌شود. آهن آن با افزایش گلبول‌های قرمز خون به رفع کم‌خونی، خستگی و رخوت کمک می‌کند.

توجه کنید که

  • شیره خرما باید طعم و بوی طبیعی داشته باشد و عاری از هر گونه طعم و بوی حاصل از سوختگی، تخمیر، ترشیدگی و کپک‌زدگی باشد.
  • شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی طبیعی برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد، ولی مصرف آن به این بیماران توصیه نمی‌شود.
  • از آنجا که انواع شیره، بسیار شیرین و پرکالری هستند به افراد دچار اضافه‌وزن یا چاق و کسانی که مبتلا به دیابت، فشارخون، کلسترول و تری گلیسیریدبالا هستند،‌ توصیه می‌کنیم این خوراکی را با احتیاط مصرف کنند.
  • مصرف مخلوط شیره و ارده که هر دو طبیعت گرم دارند، برای گرم مزاج‌ها موجب غلیظ شدن صفرای‌شان شده و نتیجه آن جوش زدن در صورت و بدن‌شان است که راه درمان آن هم خوردن میوه‌های تازه با طبیعت سرد است.

طرز تهیه شیره خرما

  1.  خرما‌ها را به صورت قطعاتی درشت خرد کنید و ۲۰ دقیقه خیس کنید.
  2.  خرمای خیسانده را در یک قابلمه بزرگ در دار همراه با یک لیتر یا ۴ پیمانه آب بریزید. آب را به آرامی به نقطه جوش برسانید، بگذارید به آرامی و با حرارتی بسیار ملایم به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزد (اگر زمان داشته باشید ۲ ساعت بهتر است).
  3.  بعد از گذشت این زمان گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا مخلوط شما خنک شود.
  4.  یک ابکش را روی یک کاسه بگذارید و روی آن هم یک کیسه پنیر یا پارچه تنظیف چند لایه بگذارید یا از کیسه ماست یا شیر آجیلی استفاده کنید.
  5. کیسه را فشار دهید تا تمام آب خرمای پخته شده از کیسه بخوبی خارج شود. شما حدود ۲ پیمانه مایع خواهید داشت.
  6.  آب خرما را درون یک قابلمه بریزید و بگذارید به ملایمت و آرامی بجوشد. بگذارید حدود ۴۵ دقیقه تا یکساعت با درب باز بجوشد تا زمانی که آب اضافی تبخیر شود و شربت تقریبا به نصف میزان قبلی برسد.

طرز تهیه حلوا با شیره خرما

  1. ابتدا آرد را کامل تفت می دهیم تا به اصطلاح خامی آرد گرفته شود و رنگ حلوا خوب بشه
  2. آرد را به اندازه کافی تفت دادید در این مرحله روغن را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم که کامل به خورد آرد برود.
  3. در این مرحله شیره را اضافه می کنیم به همراه دارچین.وکامل تفت می دهیم که یکدست بشه و آرد داخل شیره گوله نشه یه کمی زمان می بره.
  4. بعد از انجام تمامی مراحل و در آخر کار کمی گلاب اضافه می کنیم که عطر خوبی حلوامون داده باشیم
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۱ (۲ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1 (2 رای)

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

    1. سلام و درود

      دوست بزرگوار، این مطلب که در مورد شیره خرماست نه خاکشیر

      و برخلاف باور عموم خاکشیر طبع گرم و تر داره نه سرد و تر و در تمام کتب و منابع طب سنتی هم ذکر شده

      خاکشیر به واسطه خواصش و بالعرض باعث دفع مواد و اخلاط گرم از طریق مدفوع میشه (البته اگر ماده گرم اضافی در بدن باشد) اما بالذات خنک و سرد نیست. و شربت خنک شده آن همراه با کمی آبلیمو برای رفع عطش و گرمازدگی استفاده میشه؛ سودازداست و برای کسانی که خشکی مزاج دارند خوبه (البته بهتره دو هفته مصرف و یک هفته قطع بشه و مصرفش طولانی و ممتد نباشه) و در برخی هم سردرد میده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *