سسهای مایونز مخصوصا آنهایی که تجارتی یا صنعتی هستند معمولا با چربی ناسالم درست شده و ارزش افزوده بسیار کمی دارند. توصیه میشود از سسهای خانگی استفاده شود چرا که سسهای کارخانهای یا صنعتی دارای روغن گیاهی بوده و مقدار بسیار زیادی از امگا ۶ را برای بدن تامین میکنند.
نسبت امگا ۶ موجود در سسهای صنعتی به نسبت امگا ۳ بسیار زیاد است و میتواند مقاومت بدن انسان را در مقابل بیماریهای التهابی کاهش دهد.
روغن گیاهی موجود در سس مایونز باعث بروز کدام بیماری ها می شود؟
سسهای مایونز به علت اینکه حاوی مقدار بسیار زیادی روغن گیاهی هستند میتوانند باعث تشدید بیماریهای گوناگونی مانند بیماریهای قلبی_عروقی، بعضی سرطانها، بیماریهای خودایمنی، دیابت نوع ۲ و پوکی استخوان در افراد شوند. اینگونه افراد بهتر است از مصرف سسهای مایونز خانگی و کارخانهای پرهیز کنند.
زیاده روی در مصرف روغن های گیاهی
روغنهای گیاهی در برنامه غذایی روزانه افراد هم مورد استفاده قرار میگیرد. متاسفانه این روغنها به قدری مضر هستند که میتوانند سیستم ایمنی بدن را از همه جهات کم توان کرده و افراد را با مشکلات جدی رو به رو سازند.
روغن زیتون امگا 3 بیشتری نسبت به بقیه روغنها دارد اما حاوی مقدار زیادی هم امگا 6 است. بهتر است افراد در مصرف این روغن حد تعادل خود را رعایت کنند.
مضرات سس مایونز
در یک قاشق غذاخوری سسهای کمچرب یا معمولی یک گرم شکر و در سسهای پرچرب بیش از 4 گرم شکر (یعنی معادل یک قاشق چایخوری) وجود دارد. بنابراین؛ افرادی که به فکر سلامتی خود هستند نباید از این ماده غذایی خطرناک و مضر استفاده کنند.
کارخانهها نگهدارندههای موجود در سسهای مایونز را به علت عمر طولانی و جلوگیری از خراب شدن به آنها اضافه میکنند. مصرف زیاد آنها باعث بروز حالت تهوع، سردرد و زخمهای عفونی میشود.
- به علت چربی بالا موجب اضافه وزن میشود و مختلکننده رژیمهای لاغری است.
- برای افرادی که مشکلات دیابت دارند خطرناک است.
- مصرف سس مایونز میتواند منجر به آلرژی شود.
- سس مایونز در ابتلا به کبد چرب موثر است.
- احتمال بروز مشکلات صفراوی در افراد تشدید میشود.
- اگر پوست صورتتان مستعد آکنه و جوشهای چرکی است از مصرف سس مایونز اجتناب کنید.
- مصرف مکرر آن منجر به چربی خون بالا میشود.
- مصرف مکرر آن اعتیادآور است و باعث میشود تمایل پیدا کنید روی هر نوع ماده غذایی مایونز اضافه کنید.
سس مایونز و بیماری های قبلی و قندی
افرادی که دارای بیماریهای قلبی و قندی هستند باید از مصرف این سس دوری کنند چرا که رشد باکتریها و میکروبها در سس مایونز بیشتر شده و موجب تشدید بیماریهای بدن میشود. از طرفی به دلیل وجود رسوبات پتاسیم و بنزوات سدیم در سس، این ماده سرطانزاست و مصرف بیش از حد آن به ویژه برای بزرگسالان مضر خواهد بود.
از جایگزین های مایونز استفاده کنید
بهترین جایگزین برای این ماده استفاده از مواد غذایی سالم و کمکالری مانند ماست، لیموی تازه، نارنج تازه و مقدار بسیار کمی روغن زیتون همراه با مصرف سالاد است.
مصرف سسهای مایونز به مراتب بر گروههای حساس و آسیبپذیر مانند خانمهای باردار، شیرده یا جنین تاثیر منفی گذاشته و باعث کاهش دریافت مواد مغذی سالم و انرژیزا در آنها میشود.
منابع
خدیجه رحمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی