خوردن و آشامیدن

از سس مایونز استفاده نکنید

از میان سس‌ ها، نوع چربی‌ که مخصوصا در سس مایونز وجود دارد، بسیار مضر است.

سس های مایونز مخصوصا آنهایی که تجارتی یا صنعتی هستند معمولا با چربی ناسالم درست شده و ارزش افزوده بسیار کمی دارند. توصیه می شود از سس های خانگی استفاده شود چرا که سس های کارخانه ای یا صنعتی دارای روغن گیاهی بوده و مقدار بسیار زیادی از امگا ۶ را برای بدن تامین می کنند.

نسبت امگا ۶ موجود در سس های صنعتی به نسبت امگا ۳ بسیار زیاد است و می تواند مقاومت بدن انسان را در مقابل بیماری های التهابی کاهش دهد.

روغن گیاهی موجود در سس مایونز باعث بروز کدام بیماری ها می شود؟

سس های مایونز به علت اینکه حاوی مقدار بسیار زیادی روغن گیاهی هستند می توانند باعث تشدید بیماری های گوناگونی مانند بیماری های قلبی_ عروقی، بعضی سرطان ها بیماری های خود ایمنی، دیابت نوع ۲ و پوکی استخوان در افراد شوند و اینگونه افراد بهتر است از مصرف سس های مایونز خانگی و کارخانه ای پرهیز کنند.

زیاده روی در مصرف روغن های گیاهی

روغن های گیاهی در برنامه غذایی روزانه افراد هم مورد استفاده قرار می گیرد و متاسفانه این روغن ها به قدری مضر هستند که می توانند سیستم ایمنی بدن را از همه جهات کم توان کرده و افراد را با مشکلات جدی رو به رو سازند.

روغن زیتون از آنجایی که امگا ۳ بیشتری نسبت به بقیه روغن ها دارد اما حاوی مقدار زیادی هم امگا ۶ است و بهتر است افراد در مصرف این روغن حد تعادل خود را رعایت کنند.

بیشتر بخوانید!

مضرات سس مایونز

در یک قاشق غذا خوری سس های کم چرب یا معمولی یک گرم شکر و در سس های پر چرب بیش از ۴ گرم شکر (یعنی معادل یک قاشق چای خوری) وجود دارد. بنابراین؛ افرادی که به فکر سلامتی خود هستند نباید از این ماده غذایی خطرناک و مضر استفاده کنند.

کارخانه ها نگهدارنده های موجود در سس های مایونز را به علت عمر طولانی و جلوگیری از خراب شدن به آنها اضافه می کنند و مصرف زیاد آنها باعث بروز حالت تهوع، سردرد و زخم های عفونی می شود.

  • سس مایونز به علت چربی بالا موجب اضافه وزن می شود و مختل کننده رژیم های لاغری است.
  • سس مایونز برای افرادی که مشکلات دیابت دارند خطرناک است.
  • مصرف سس مایونز می تواند منجر به آلرژی شود.
  • سس مایونز در ابتلا به کبد چرب موثر است.
  • با مصرف سس مایونز احتمال بروز مشکلات صفراوی در افراد تشدید می شود.
  • اگر پوست صورتتان مستعد آکنه و جوش های چرکی است از مصرف سس مایونز اجتناب کنید.
  • مصرف مکرر سس مایونز منجر به چربی خون بالا می شود.
  • مصرف مکرر سس مایونز اعتیاد آور است و باعث می شود تمایل پیدا کنید روی هر نوع ماده غذایی مایونز اضافه کنید.

سس مایونز و بیماری های قبلی و قندی

افرادی که دارای بیماری‌های قلبی و قندی هستند باید از مصرف سس مایونز دوری کنند چرا که رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها در سس مایونز بیشتر شده و موجب تشدید بیماری‌های بدن می‌شود؛ از طرفی به دلیل وجود رسوبات پتاسیم و بنزوات سدیم در سس، این ماده سرطان‌زاست و مصرف بیش از حد آن به ویژه برای بزرگسالان مضر خواهد بود.

از جایگزین های مایونز استفاده کنید

بهترین جایگزین برای سس های مایونز استفاده از مواد غذایی سالم و کم کالری مانند ماست، لیموی تازه، نارنج تازه و مقدار بسیار کمی روغن زیتون همراه با مصرف سالاد است.

مصرف سس های مایونز به مراتب بر گروه های حساس و آسیب پذیر مانند خانم های باردار، شیرده یا جنین تاثیر منفی گذاشته و باعث کاهش دریافت مواد مغذی سالم و انرژی زا در آنها می شود.

منابع

خدیجه رحمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن