پخت و پزخوراک

دلمه به ؛ دلمه‌ای مقوی و پاییزی

آشنایی با طرز تهیه، خواص و نکات پخت دلمه به در طب سنتی

یکی از محبوب‌ترین غذاهای ما ایرانی‌ها دلمه است. دلمه انواع مختلفی دارد و با مواد مختلفی تهیه می‌شود. ما امروز تصمیم داریم این غذا را با میوه‌ای خوشمزه، مقوی و پاییزی به نام «به» تهیه کنیم.

طرز تهیه دلمه‌ای پرخاصیت به نام دلمه به

یکی از میوه‌های خوشمزه‌ای که با آن معمولاً مربا، رب، خورشت تهیه می‌شود به است این میوه که حتی از هسته تا گوشت آن  در طب سنتی، استفاده می‌گردد می‌تواند یک دلمه خوشمزه باشد که طرز تهیه آن را در ادامه برای شما بیان می‌کنیم.

این غذا، یک غذای پاییزی است که می‌توانید، خیلی راحت و سریع این روزها تهیه کنید و مواد داخل آن، مانند دلمه برگ مو است.

بیشتر بخوانید
خواص و مزاج به شیرین در طب سنتی

مواد لازم

مقدار مواد لازم برای سه نفر

  •  گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • به: ۳ عدد
  • برنج: ۱ پیمانه
  • لپه: ۵ یا ۶ قاشق سوپخوری
  • رب گوجه فرنگی یا پوره گوجه فرنگی: ۳ قاشق سوپخوری (قابل حذف)
  • پیاز خردشده: ۲ عدد
  • آلو خیس خورده: ۶ عدد
  • کشمش یا گردو بختیاری و به مقدار لازم
  • سبزی‌های معطر مخصوص دلمه: به مقدار لازم
  • سرکه (ترجیحاً سرکه سیب) و شکر یا رب انار به مقدار لازم و به عنوان چاشنی
  • نمک و فلفل و زرد چوبه: به مقدار کم

نحوه پخت دلمه به

  • برنج را آبکش کنید به طوری که له نشود.
  • لپه‌ها را نیز جداگانه به طوری که له نشود، بپزید.
  • یکی از پیازها را با مقداری روغن زیتون یا کنجد با حرارت خیلی ملایم تفت دهید.
  • بعد از اینکه نرم و کاراملی شد، گوشت چرخ کرده، نمک و زردچوبه بریزید و تفت دهید.
  • سپس یک قاشق سوپخوری رب و سبزی‌ها را اضافه کرده و کمی تف دهید (نه خیلی زیاد).
  • در این مرحله لپه و برنج را به گوشت اضافه کنید.
  • مقداری کشمش و گردوی خرد شده اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
  • مواد را کمی با هم تفت دهید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
  • سر بِه ها را با دقت جدا کرده و با یک قاشق چایخوری داخل آن‌ها را به آرامی خالی کنید؛ طوری که بِه ها سوراخ نشوند.
  •  وقتی به را خالی کردید داخل کمی سرکه و آب بگذارید تا سیاه نشود.
  • حالا باید داخل بِه ها را با مخلوط حاصل پر کنید و سپس سر بِه ها را بگذارید.
  • پیاز باقیمانده را داخل مقداری روغن تف دهید، سپس زردچوبه و نمک و بقیه رب را اضافه کرده و تفت دهید.
  • آلوهای خیس خورده و گوشت‌های بِه را هم اضافه کنید.
  • در صورت تمایل مقداری شکر و سرکه یا رب انار هم اضافه کنید تا سس ملس شود.
  • حدود ۳-۲ لیوان آب اضافه کرده و صبر کنید تا جوش بیاید، سپس بِه ها را داخل آن قرار دهید؛ طوری که نصف بِه ها داخل سس باشد.
  • درِ تابه را بگذارید و صبر کنید تا بِه ها بپزند.

بیشتر بخوانید
آیا با طرز تهیه و خواص رب به، رب سیب یا کره سیب آشنایی دارید؟

نکات مهم در تهیه و پخت دلمه به

  • کسانی که می‌خواهند این غذا کالری کمتری داشته باشد، می‎توانند از پوره گل کلم به جای برنج استفاده کنند.
  • اگر نفخ دارید و نمی‌خواهید لپه استفاده کنید، دال عدس گزینه مناسبی است.
  • به کاربردن کمی بادام و گردو در مواد می‌تواند خواص غذایی و آنتی اکسیدان آن را افزایش دهند.
  • سبزی‌های معطر داخل این غذا، در کنار لپه، موجب تعدیل مزاج محتویات آن می‌شود.
  • برای چاشنی این غذا می‌توان از رب به یا رب انار به جای سرکه و شکر استفاده کرد.
  • بهتر است از به های ارگانیک و در اندازه یک پرتقال متوسط، در تهیه دلمه به استفاده گردد.

فواید این دلمه خوشمزه و مقوی

  • غذایی مفید برای افرادی است که دیابت و چربی خون بالا دارند.
  • به برای تقویت هاضمه، دستگاه گوارش و سیستم ایمنی مفید است.
  • مقوی قلب، معده و اعصاب است.
  • سبزیجات و به استفاده شده در تهیه دلمه به هم خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و هم موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳.۲۵ (۴ رای)
منبع
تیم محتوایی طبایعدکتر سعید سرداریدکتر نرجس خواصی

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مشاهده کلاس‌ها

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.25 (4 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: