آنچه معمولاً به آن توجه نمیکنیم، تأثیر عادتهای غذایی ما در بالا رفتن وزنمان است. مردم عموماً به گرفتن رژیمهای غذایی سخت و آسیبرسان به سلامت جسمی و روحیشان روی میآورند بدون آنکه بدانند میتوان به جای کم خوری و پرخوری با تغیر آداب و عادتهای غذاییشان میتوانند به وزن متعادل برسند.
این نسخه را جایگزین پرخوری و کم خوری کنید
- آغاز کردن غذا با نمک (در صورتی که فرد سالم بوده و نمک برایش ضرر نداشته باشد) بهتر است غذا را با کمی نمک آغاز کند.
- آغاز کردن از سبکترین غذاها
- نخوردن غذای گرم و خوردن غذای نیمه گرم قبل از سرد شدن
- خوردن با دست راست (برای افراد چپ دست خوردن غذا با دست چپ)
- کوچک گرفتن لقمه
- خوب جویدن غذا
- زیادهروی نکردن در خوردن گوشت
- غذا نخوردن در حالت راهرفتن و ایستاده
- دست کشیدن از خوردن غذا پیش از سیر شدن کامل و در حالی که قدری از اشتها باقی است
- بلند شدن از سر سفره، قبل از برچیدن آن
آنچه هنگام غذا خوردن باید ترک کرد
- زیادهروی در کیفیت و کمیت غذا
- دمیدن در غذا
- پاک کردن زیاد استخوانها
- آب خوردن در میان غذا
- آب خوردن پس از خوردن گوشت
- خوردن در حال سیری
پرخوری و کم خوری هر دو مضر هستند
پرخوری و کمخوری بیش از حد موجب بروز سردی مزاج در افراد میشود. اگر کسی بیش از حد نیاز غذا مصرف کند خلط زیادی در بدنش تولید شده که این خلط بیش از حد ظرفیت فرد است و در این میان اخلاط مزاحم نیز بیش از حد تولید شده که حرارت غریزی بدن را از بین میبرد و به همین دلیل موجب بروز سوء مزاج در بدن میشود.
کمخوری بیش از حد نیز موجب از بین رفتن حرارت غریزی بدن میشود و سوء مزاج فرد را ایجاد میکند چرا که اگر فرد بیش از حد کمخوری داشته باشد هیچ حرارتی در بدنش تولید نمیشود و حرارت در بدن خفه میشود.
اگر کسی بیش از حد نیاز غذا مصرف کند خلط زیادی در بدنش تولید شده که این خلط بیش از حد ظرفیت فرد است و در این میان اخلاط مزاحم نیز بیش از حد تولید شده که حرارت غریزی بدن را از بین میبرد و به همین دلیل موجب بروز سوء مزاج فرد در بدن میشود.
پوست بدن دارای منافذی است که از حرارت بدن محافظت میکند و نمیگذارد حرارت بیش از حد تلف شود به همین دلیل باز یا بسته بودن بیش از حد بودن منافذ حرارت بدن را از بین میبرد و اگر منافذ نیز بیش از حد بسته باشد موجب تلف شدن حرارت غریزی بدن خواهد شد.
بهداشت پوست در حد اعتدال بسیار اهمیت دارد و از بروز سوء مزاج جلوگیری میکند چرا که پوست یکی از راههای طبیعی دفع مواد زائد است. اگر کسی بیش از حد حمام کند منافذ پوست بیش از حد باز شده و بدن دچار خشکی خواهد شد و اگر فرد کم حمام کند منافذ بدن بسته و موجب بروز تری و سردی در بدن میکند.
منبع
- محمود خدادوست، دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران