انگور یکی از میوههایی است که دارای خواص بسیار زیادی است. به طبع آن شیره آن هم دارای خواص بسیار مفید و منحصر به فردی است که بر استفاده از آن تاکید میکند.
خواص شیره انگور
از این ماده غذایی مقوی در فصل پاییز به علت خواص سرشار آن غافل نباشید. شیرهای که از انگور گرفته میشود، دارای قند بالایی بوده و بسیار مقوی و مغذی است. ضد نفخ، تقویت بنیه بدن، انرژیزا و خونساز، غلیظ کننده شیر مادر است.
برای رفع ضعف بدن، انگور و شیره آن را بخورید. این ماده غذایی دارای ویتامینهای A،B،C،D و املاحی مانند آهن، منیزیم، منگنز، کلر، ید، آرسنیک، فسفر و سیلیس و مقدار زیادی تانن است. انگور دارای 79 درصد آب، 14 درصد قندهای مختلف، املاح معدنی و مجموعهای از عناصر و ترکیبات سودمند است.
افزایشدهنده وزن بدن، افزایش حجم عضلات با ترکیب ارده و کنجد برای ورزشکاران، بازکنندگی گرفتگیهای مجاری کبد، اثر ضدالتهابی و نرمکنندگی در ناحیه حلق، درمان کننده صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط، ضعف احشا، یرقان، بیماریهای طحال، افسردگی و غضب و روانکردن ادرار از دیگر فواید این ماده غذایی است.
بهترین زمان استفاده
بهترین زمان استفاده از شیره انگور در فصل سرد است و به دلیل خواص مفیدی که این ماده غذایی در درمان و تسکین بیماریهای فصل سرما دارد. بهتر است جایی برای آن در برنامه غذاییتان باز کنید.
این ماده غذایی مولد خون سالم و طبیعی است. اگر از ضعف عمومی بدن رنج میبرید یا مبتلا به کمخونی هستید میتوانید این شیره را در برنامه غذایی خود بگنجانید. همچنین میتوانید همراه شیربرنج و سمنو یا به صورت شربت و سرکه شیره استفاده کنید.
احتیاط در خوردن شیره انگور
از آن جایی که شیره انگور طبیعت گرم و تر دارد, مصرف بیش از حد آن توسط افراد دارای طبیعت گرم باعث سوزاندن خون, بالا بردن حرارت بدن, سردرد و جوش زدن در صورت و بدن میشود. به همین دلیل به افراد گرم مزاج توصیه میشود این شیره را محدود استفاده کنند. با وجود انرژی و کالری موجود در آن، مصرف آن به افراد کمتحرک که ورزش منظم ندارند توصیه نمیشود چرا که سبب چاقی و اضافه وزن خواهد شد. به علاوه شیره انگور حاوی قند زیادی است و از این رو مصرف آن برای افراد دیابتی مضر است.
شیره مرغوب شیرهای است که رنگ آن شفاف بوده و خاک آلود نباشد.
مصلح دوشاب یا شیره انگور، تخم ریحان است.
روش تهیه شیره
برای تهیه دوشاب، آب انگور شیرین و رسیده را گرفته، صاف کرده و تحت حرارت قرار می دهند تا سه چهارم آب آن تبخیر شود. سپس بر آن خاک رس میزنند و میگذارند تا جرم آن تهنشین شده و شیرین شود. تا زمانی که به آن خاک نزنند، شیره انگور به خوبی شیرین نمیشود و ناصاف خواهد بود. شیره مرغوب شیرهای است که رنگ آن شفاف بوده و خاکآلود نباشد.