بعضی مواقع پیش اومده که خیلی از ما، موقع حرف زدن، حرفها و کلماتمون یادمون رفته و فراموش کردیم چی میخواستیم بگیم یا حرفو و کاری که بهمون چندبار یادآوری شده را فراموش کردیم. در این پست میخوایم بهتون بگیم مشکل کجاست و چاره چیه.
چرا موقع حرف زدن، کلمات فراموشمان میشود؟
این مسئله برای خیلی از افراد وجود دارد که در هنگام صحبت کردن کلمات، اسمها و یا حتی نام سادهترین وسایل را فراموش میکنند.
احتمالاً این حس را پیدا کرده باشید که مسئلهای در ذهن شما به وجود آمده است که بعضی از مواقع نمیتوانید حتی سادهترین و دم دستیترین اسمها را به یاد بیاورید. اما من این اطمینان را به شما میدهم که هیچ مسئله حاد و خاصی وجود ندارد.
عموماً کسانی که در حین صحبت کردن، دچار فراموشی میشوند و کلمات از خاطرشان میرود، به چند دسته تقسیم میشوند:
1) افرادی که زیاد حرف میزنند
معمولا افرادی که زیاد صحبت میکنند چون همش از این شاخه به اون شاخه میپرند، رشته کلام از دستشان در میرود.
2) افرادی که مشغولیت ذهنی دارند
برای مثال در حال فکر کردن به برنامه فردایشان هستند و غرق در افکارشان شدهاند و از آن طرف یکی ازشان سوالی میپرسد و در اینجاست که ذهن آن شخص که مشغول به چیز دیگری است کلمات و جملات را پیدا نمیکند.
3)شخص مقابل ما بسیار بالاتر از ما است
در خیلی از مواقع دیدهایم که افراد وقتی با شخصی که از لحاظ اجتماعی از آنها بالاتر هستند به تِ تِ پِ تِ میافتند و کلاً حرف زدن یادشان میرود.
4) افرادی که دچار ضعف مغزی یا اختلال حافظه شدهاند
افرادی که به علت افزایش سردی و تری و یا سردی و خشکی در بدن خصوصاً در ناحیه مغز، ضعف هضم و افزایش رطوبات معده و صعود این بخارات مرطوب به مغز دچار اختلال در حافظه و یا به علت یک سبک زندگی غلط مثلاً کمخوابی مزمن، عدم تحرک، استرس زیاد، تفکر زیاد، عدم تفریح یا رژیم غذایی نامناسب، دچار ضعف مغزی شدهاند.
نکات مهم
- در ضعف مغز، عملکردهای مغزی مثل حافظه و تصمیمگیری و .. به تدریج ضعیفتر میشوند در صورتی که ممکن است فرد قبلا مشکلی نداشته باشد.
- سه مورد اول در برخی افراد طبیعی بوده و درمان خاصی ندارد بلکه این افراد باید مهارتهای گفتاری، فردی (اعتماد به نفس) و تمرکز خود را بالا ببرند اما در مورد 4، چاره چیست؟
برای رفع مشکل فراموشی حرف و کلمات ناشی از اختلال حافظه و ضعف مغزی چه کنیم؟
برای رفع مشکل فراموشی کلمات در حین حرف زدن که ناشی از ضعف مغزی و اختلال حافظه است، گامهای زیر را طی کنید:
- گام اول: پرهیز و رعایت تدابیر مرتبط با هر مزاج.
- گام دوم: محدود کردن مصرف سردیجات و مصرف متعادل گرمیجات
- گام سوم: مصرف خوراکیهای تقویت کننده و رفع کننده ضعف مغز
در اینجا به چند نمونه از تدابیر خوراکی مفید اشاره میکنیم:
غذا یکی از روشهای درمانی در تقویت مغز مخصوصاً در افراد مبتلا به کم خونی و ضعف مغز است از موادغذایی تقویتکننده مغز، میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- مصرف روزانه 10 تا 21 عدد مویز به صورت ناشتا که باعث جذب بهتر، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر میگردد.
- مصرف عسل به صورت زیرزبانی و مکیدن آن، باعث میشود خواص عسل به مغز برسد از طرفی خوردن یک قاشق مرباخوری عسل به صورت ناشتا نیز بسیار مفید است.
- جویدن کندر؛ کندر با مزاج گرم و خشک خود در افراد با مزاج و مغز رطوبتی مفید است، البته باید در حد یک نخود یا عدس و هفتهای یک یا دوبار در هفته جویده و شیرابه آن مصرف گردد نه این که قورت داده شود؛ میتوان کندر را با شکر مخلوط و بعد جوید.
البته کندر باید حتماً با احتیاط و مشورت پزشک مصرف شود.خصوصاً در افرادی که دارای مزاج گرم و خشک هستند، باعث خشکتر شدن مغز و در نهایت اختلال بیشتر در حافظه میگردد.
اما آخرین و مهمترین راه حل:
از بادام ایرانی استفاده کنید، اثرات بادام در کاهش قندخون، چربی خون و … ثابت شده است.
- حداقل تا دو ماه، هر شب 10 عدد بادام خام پوست کنده ( خیساندن در آب جوش) و بدون نمک ایرانی را هنگام خواب، قبل از مسواک زدن کاملاٌ بجوید و قورت دهید و کمی پودر نبات را به عنوان مصلح همراه آن مصرف کنید.
- این کار را دوماه تکرار کنید متوجه اثرات خوب آن خواهید شد، خصوصاً این که بادام مانند گردو آلرژی زا نیست و حتی برای هیچ گروهی از افراد منع مصرف ندارد.
- حتی توصیه میشود بادام را با پوست خریداری کنید، چون مشخص نیست الان چه پروسههایی بر روی بادام و حتی خلال بادامهای عرضه شده در بازار انجام میگیرد. (شکستن آن سخت است اما مطمئن و باارزشتر است).
گردآوری شده توسط تیم محتوایی طبایع (با سپاس از دکتر لیلا شیربیگی)