امروزه بیشتر غذاهای ما با روغن های سرخ کردنی سرخ می شوند. عده ای بر این عقیده هستند که روغن های سرخ کردنی به طور کلی مضر هستند، اما طب سنتی در این مورد نظر دیگری دارد.
بهترین روغن جهت استفاده روغن های حیوانی هستند. روغن های حیوانی از این جهت مفید هستند که حیوان با خوردن غذا و فرآیند خاص، خوراک اضافی را تبدیل به چربی می کنند. در نتیجه خوراکی که یک بار تبدیل به چربی شده، در بدن ما رسوب نمی کند و به سوخت و ساز بدن کمک می کند.
روغن های سالم از نظر طب سنتی
همانطور که دانشمندان ماشین رو درست کردن و تعیین کردن چه روغنی باید داخل موتور بریزیم، خداوند هم برای انسان ها تنها 5 روغن را تعیین کرده است و اگر غیر این باشد سرطان خواهیم گرفت.
روغن های مفید در طب سنتی 5 مورد هستند که عبارتند از :
- روغن شحم گاو شفای است. در طب سنتی ایران و طب اسلامی به خوردن روغن هایی که منشا حیوانی دارند مانند روغن شحم گاو بسیار تاکید و توصیه شده است که متاسفانه بهداشت فروش این نوع روغن را به دلیل ساخت صابون ممنوع کرده است .
- روغن زیتون خواص بسیاری دارد و سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که متاسفانه کارخانه ای این روغن پالم است زیرا روغن اصلی دارای بو و طعم است.
- روغن زرد حیوانی که فقط از طریق آب کردن کره گاوی به دست می آید که روغن زرد به دست آمده از لبنیات گوسفند که مکروه اعلام شده است.
- یکی دیگر از روغن های مفید در طب سنتی روغن ارده کنجد است که خواص زیادی از جمله ملین رطوبت زا، چاق کننده، رفع صفرای سوخته سودا، تنگی نفس، سرفه خشک، درمان زخم ریه و آسم و درمان ادرار سوختگی کودکان و سوزش ادرار دارد. توجه کنید زیرا روغن کنجد با روغن ارده کنجد فرق دارد. روغن کنجدی که جلوی دید مشتری گرفته می شود مصرف آن ممنوع است چون طبع آن سرد و کولد پرس است. روغن ارده کنجد بعد از اینکه کنجد را داخل آب و نمک قرار می دهند و تبدیل به ارده می کنند به دست می آید. این روغن مزاج آن گرم و تر است و تا 250 درجه حرارت را تحمل می کند.
- روغن دنبه گوسفند یکی از روغن های طبیعی است که از پی یا چربی گوسفند در قسمت دم او تهیه می شود و در طب سنتی خواص زیادی دارد. روغن دنبه گوسفند اگر درست تهیه شود بدون بو خواهد بود.
بیشتر بخوانید!
چند نکته راجع به روغن ها
- مصرف زیاد انواع روغن توصیه نمی شود. بهتر است روغن با مزاج فرد مناسب باشد. مثلا روغن ارده گرم است و در افراد با غلبه ی گرم مزاجی، مصرف زیاد آن توصیه نمی شود.
- تمام این روغن ها چربی را کاهش می دهند.
- ۹۶درصد ماده اولیه روغن نباتی در ایران وارداتی است، که قسمت اعظم آن از گیاهان تراریخته بدست آمده است و ۸۰ درصد سهامش از آن عربستان می باشد. روغن افتابگردان خوراکی نیست حتی اصلی اگر باشد.
بانو
سلامت غذای مردم دست دولتهاست
مینا
روغن زیتون خواص بسیاری دارد و سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که متاسفانه کارخانه ای این روغن پالم است زیرا روغن اصلی دارای بو و طعم است.
روغن زیتون دارای نقطه دود 190 هست که یعنی پایین از 200 هست و این یعنی روغن زیتون در کمترین حرارت خطرناک است و کاربرد روغن زیتون فقط برای سالاد و روی موادغذایی کاربرد داره
همچنین عدم بو و طعم تند در روغن های کارخانه ای بدلیل پالایش روغن زیتون و انجام فرآیند بی بو کردن هست .ولی باز رد نمیکنم شاید برای مقرون بصرفه تر کردن بعضی از کارخانه ها این عمل را انجام بدن که اگر علامت استاندارد داشته باشن باز درصد این تقلب کمتر هست.
و گوشزد میکنم که هرروغنی مغازه ای یا محلی به خاطر داشتن مواد به اصطلاح لرد بعد از یکماه این مواد در اثر نور ،اکسیژن ،حرارت تبدیل به مواد سرطان زا میشه و در نتیجه بالارفتن پراکسید و سرطان زایی شدید . که اگر باز کارخانه ای باشه در اثر پالایش و تصفیه روغن این مواد گرفته میشه .خواهشا قبل از اشتراک موضوعی در موردش تحقیق بشه یا از کارشناس این صنعت سوال بشه .که خدایی نکرده ناخواسته باعث مریضی و مرگ کسی نشیم
رضا
با سلام مطالب مفیدی بود خدا خیرتان دهد به امید سلامتی همه ان شا الله