خوردن و آشامیدن

تدابیر مصرف سیر در طب سنتی

سیر موجب پایین آمدن فشار خون می شود.

از دیدگاه طب سنتی سیر طبیعت گرم و خشکی دارد و از نظر گرمی درجه سه است یعنی گرمی خیلی زیادی دارد و فقط یک درجه با گرمی درجه چهار که منجر به سمیت محصول می شود فاصله دارد.

کاربردهای سیر در طب سنتی

  1. ضرر آب های مختلف و هوای وبایی و عفونت را از بین می برد. (خصوصا اگر با سرکه مصرف شود.).
  2. مصرف مداوم در خوردن آن سبب ریزش موی سفید و روییدن موی سیاه می شود.
  3. موجب پایین آمدن فشار خون می شود و رقیق کننده خون است.
  4. در اکثر بیماری های مفاصل و مغز که ناشی از غلبه سردی باشد مفید است. (از جمله کدورت حواس، فراموشی، کندذهنی، سیاتیک و …)
  5. توصیه می‌شود که جوانان و گرم مزاج ها همراه با خوراکیهای ترش مصرف کنند تا دچار تشنگی نشوند.
  6. مصرف خام آن برای کسانی که دچار سکته شده اند بسیار مفید است.
  7. خوردن آن با سرکه جهت تنقیه حلق و صوت، سرفه و تنگی نفس، فلج، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس، فراموشی و… مفید است.
  8. در سرد مزاجان محرک قوای جنسی و افزایش دهنده منی است. (در گرم مزاجان کاهش دهنده منی)

ملاحظات مصرف سیر

  • مصرف آن برای بیماران داری حساسیت پوستی و خانم های باردار مضر است.
  • زیاده روی در مصرف و رعایت نکردن سن و فصل و مزاج در مصرف آن سبب سردرد، احتراق خون و ضرر به چشم ریه و نیروی جنسی می شود و برای بواسیر مضر است.

رابطه سیر و فشار خون

اگر خوردن سیر در شما احساس تپش قلب و ضربان تند همراه با لرزش یا بی قراری پدید می آورد، به احتمال زیاد فشار خون شما را هم افزایش خواهد داد. هرچه سیر تندتر باشد این عارضه شدیدتر خواهد بود. اگر مکررا به دلهره و یا خشم یا اندوه پنهان دچار می‌شوید و به‌دنبال آن دچار نوسان فشار خون می شوید، مصرف سیر تند برای شما بی زیان نخواهد بود. سیر تند می‌تواند سیستم سمپاتیک را در قلب تحریک پذیرتر کند و به‌دنبال آن فشارخون نیز ممکن است بالا برود.

تفاوت سیر تازه و خشک

مصرف سیر تازه از سیر خشک بهتر است و خواص بیشتری را در بردارد . از نظر طب ایرانی درجه گرمی و خشکی سیر بسیار بالا است و برخی از افراد پس از خوردن آن دچار تپش قلب می‌شوند و این در حالی است که طبع سیر با پختن از بین نمی‌رود و این افراد باید در مصرف سیر پخته نیز احتیاط کنند.

رفع بوی تند سیر

یکی از مشکلات مصرف سیر، این است که بوی نامطبوع آن با تنفس به اطراف پخش می شود و کسانی را که سیر نخورده اند ناراحت می کند در بسیاری از جوامع و مذاهب خوردن سیر و حضور در مجالس را صلاح نمی دانند. وقتی سیر می خورید و به ویژه وقتی سیر خام مصرف می کنید، بوی آن در دهانتان باقی می ماند.

  • بخاطر داشته باشید که این مواد آنتی بیوتیک، افزایش دهنده نظام ایمنی و حمایتگر نظام گردش خون هستند. این بوی عمومی سیر از آن روست که از بدن شما در برابر بسیاری از عفونت ها مراقبت می کند.

برای تخفیف بوی تند سیر به توصیه های زیر عمل کنید:

  1. به بوی آن عادت کنید، یعنی در خانواده همه را تشویق به خوردن سیر کنید تا به اتفاق از سلامتی بیشتری برخوردار باشید.
  2. بجای سیر خام، سیر پخته بخورید. پختن سیر بوی آن را کاهش می دهد.
  3. از دهان شو استفاده کنید: جویدن جعفری – دانه قهوه – تخم جعفری و یا دانه هل می تواند از شدت بوی سیر بکاهد.
  4. قرص سیر مصرف کنید. قرص سیر بو ندارد.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن