مواد لازم:
- گوشت گوسفند
- دنبه و چربی گوسفند
- پیاز
- لپه
- زعفران
- نمک
- رب
- ادویه
روش قورمه کردن گوشت:
برای تهیه قورماشورباسی ابتدا گوشت را قطعه قطعه میکنیم و سپس آنها را میشوییم. آب را در دیگ مسی یا آلومینیومی میجوشانیم و گوشتهای تکهتکه شده را داخل آن میریزیم و میگذاریم کمی بجوشد. در این حین کف روی آن را جمع کرده دو سه عدد پیاز و کمی نمک را داخل آن ریخته میگذاریم به مدت یک ساعت بجوشد تا دانههای روغن روی آب جمع شود. سپس آن را از صافی رد میکنیم و این آب را به عنوان اشکنه گوشت استفاده میکنیم. یک ملاقه از روغنی که قبلاً از دنبه گوسفند تهیه کردهایم را ته قابلمه میریزیم. دو یا سه عدد پیاز را خرد کرده و با گوشت تفت میدهیم. بعد که گوشت سرخ شد آن را در خمرهای سفالین میریزیم. روغن آب شده حاصل از دنبه گوسفند را روی گوشت میریزیم تا جایی که روی گوشت را کاملاً بپوشاند. سپس آن را در مکانی سرد میگذاریم. هر وقت که خواستیم این آبگوشت را تهیه کنیم با وسیلهای به اسم قورماقازان مقداری از آن را از خمره کنده و در قابلمه میریزیم و با پیاز سرخ میکنیم. بعد کمی آب داخل آن میریزیم و کمی نمک هم اضافه میکنیم و میگذاریم اندکی بپزد. سپس لپه و زعفران را به آن اضافه میکنیم و کمی مانده به سرو داخل آن رب و ادویه (ایسی اوت) میریزیم. واما در آخر: در قدیم معمولاً داخل این آبگوشت یک تخم مرغ میشکستند و برای اینکه تخم مرغ داخل آبگوشت پخش نشود کمی آب سرد داخل قابلمه میریختند تا آب کمی از جوشش بیفتد و بعد تخم مرغ را داخل آن میشکستند و تخم مرغ به صورت درسته روی آب میماند.