خوردن و آشامیدن

شیوه صحیح مصرف هندوانه

نحوه صحیح مصرف هندوانه و طرز تهیه شربت هندوانه در طب سنتی

هندوانه با طبع سرد و تر یکی از بهترین میوه ها برای تسکین حرارت بدن در فصول گرم است.

  • از مصرف هنداونه بعد از بیدار شدن از خواب و هنگام تشنگی یا گرسنگی شدید می بایست پرهیز کرد.
  • مصرف هنداونه برای سالمندان و کودکان توصیه نمیشود.
  • افراد سرد مزاج و کسانی که با مصرف هندوانه دچار سردی و لرز میشوید، قبل و بعد از مصرف آن از یک قاشق عسل به عنوان مصلح استفاده کنند.
  • بهترین زمان مصرف هندوانه بین وعده های غذایی است. مصرف آن بلافاصله بعد از غذا باعث فاسد شدن غذا در معده می شود.

شربت هندوانه

یکی از مناسب ترین شیوه های مصرف هندوانه مصرف شربت آن می باشد. در این صورت آسیب آن به دستگاه گوارشی به ویژه معده کم می شود. آب هندوانه را گرفته و افراد گرم مزاج با مقداری شکر سرخ و افراد سرد مزاج با مقداری عسل شیرین کرده و در زمان مناسب مصرف کنند. در افراد لاغر اندام با طبع گرم، یا افرادی که بواسطه حرارت زیاد بدن ادرار آنها زرد رنگ است، مصرف شربت یا آب هنداونه توصیه می شود.

در زمستان هندوانه نخورید

  • در طب سنتی مصرف میوه‌های فصل هر منطقه برای افراد آن منطقه مفید دانسته و توصیه شده است. در قدیم طبق سفارش حکما در شب‌های طولانی زمستان، خوردن انار، کدو حلوایی، آجیل و خشکبار گرم و محصولات فصل زمستان مرسوم بوده است.
  • در گذشته که امکانات انبارداری و حمل و نقل و کاشت میوه های گلخانه ای وجود نداشت، میوه هر فصلی در همان فصل تولید و عرضه می گردید. ولی متاسفانه با پیشرفت و توسعه تکنولوژی بجای استفاده بهینه از این فن آوریهای روز و ابزارهای نوین در راستای تحقق اهداف عالیه بشر، صرفاً برای کسب درآمدهای سرسام آور، میوه ها، صیفی جات و محصولات کشاورزی مخصوصاً محصولات وارداتی با انواع سموم شیمیایی و بعضاً گلخانه ای تهیه، با انواع نگهدارنده های شیمیایی انبار کرده و در همه فصول در سطح وسیع عرضه می گردد.
  • در حالیکه در طب سنتی مصرف میوه های فصل هر منطقه برای افراد آن منطقه مفید دانسته و توصیه شده است.یکی از بدترین مواردی که فقط چند ده سال است به عنوان رسمی غلط در آمده است، خوردن هنداونه در شب یلدا می باشد در حالیکه در قدیم طبق سفارش حکما در شبهای طولانی زمستان، خوردن انار، کدو حلوایی، آجیل و خشکبار گرم و محصولات فصل زمستان مرسوم بوده است.
  • هندوانه دارای مزاج سرد و تر است و میوه فصل تابستان محسوب می شود. مزاج فصل زمستان سرد و تر است لذا خوردن این میوه در فصل سرما و بدتر از آن در چله زمستان و آنهم در شب (که خود شب هم دارای مزاج سرد و تر است) کاری کاملاً اشتباه می باشد.این کار قطعاً باعث غلبه بلغم در افراد می گردد و برای بدن بیماری و عوارضی را به همراه خواهد داشت. مخصوصاً برای افراد با مزاج بلغمی یا سالمندان که بیشتر بلغم آنها را اذیت می کند.
  • اگر با هر توجیهی در شب یلدا هندوانه خوردید حتماً از آجیلهای گرم شب یلدا مثل گردو، پسته و بادام و کشمش به مقدار فراوان میل کنید که از آثار سردی هندوانه بکاهد.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن