انگور یکی از میوههای شیرین و آبدار فصل تابستان است که خواص زیادی دارد و از آن در اشکال مختلفی مانند کشمش، مویز و یا شیره انگور استفاده میشود. در این مقاله در خصوص طرز تهیه شیره انگور در طب اسلامی و خواص شیره انگور با شیر در طب سنتی نکاتی را بیان خواهیم کرد پس همراه ما باشید.
خواص شیره انگور در طب سنتی
در خصوص خواص شیره انگور در طب سنتی آمده است که :
- تامینکننده بسیار خوب انرژی و برای کم خونی مخصوصا کم خونی ناشی ار فقر آهن بسیار مفید است.
- قرار دادن شیره انگور، روی پوست باعث جلوگیری از افتادگی پوست میشود و چین و چروکهای آن را از بین میبرد.
- برای درمان کک مک، شیره انگور را به تنهایی یا مخلوط با نمک روی لکه ها می مالند.
- از دیگر خواص شیره انگور برای مادران شیرده میتوان به افزایش شیرشان در دوران شیردهی اشاره کرد.
- یکی از بهترین زمان های استفاده از شیره انگور، فصول سرد سال است و به دلیل خواص مفیدی که این ماده ی غذایی در درمان و تسکین بیماری های فصل سرما دارد،
- شیره انگور، بسیار مقوی است و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند، بسیار مفید است.
- باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن می شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده می دانند.
- ضعف عمومی بدن و ضعف احشاء را معالجه و بدن را تقویت می کند. برای این منظور شیره انگور،با شیر گاو و کمی پودر بادام مخلوط نموده و روزانه 2 تا 3 لیوان به بیمار بدهید تا قوای بدنش را سریع تر به دست آورد.
- خوردن شیره انگور مخلوط شده با کمی پودر زعفران، برای رفع هم و غم، غضب شدید و ضعف اعصاب بسیار مفید است و معالجه تا بهبودی باید ادامه داده شود.
بیشتر بخوانید!
توجه کنید که
- از آن جایی که شیره انگور طبیعت گرم و تر دارد، مصرف آن برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می شود و نتیجه آن، بالا رفتن حرارت بدن، سردرد و جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.
- با وجود انرژی و کالری موجود در شیره انگور، مصرف آن به افراد کم تحرک که ورزش منظم ندارند، توصیه نمی شود، چرا که سبب چاقی و اضافه وزن خواهد شد.شیره انگور حاوی قند زیادی است و از این رو مصرف آن برای افراد دیابتی مضر است.
طب شیره انگور
مزاج شیره انگور، بر مبنای طب سنتی گرم و تر است.
طرز تهیه شیره انگور در طب سنتی
- بعد از شستن انگورها، آنها را له کرده و آبشان را میگیرند، سپس “خاک سفید” را به آن اضافه میکنند. خاک سفید را معمولا زیر آفتاب یا روی بخاری حرارت میدهند، سپس به آب انگور اضافه میکنند،
- خاک سفید، باعث میشود تفاله انگور به همراه خاک تهنشین شود. آب انگوری که به آن خاک سفید اضافه کردهاند را یک شب نگه میدارند، سپس به وسیله پارچههای مخصوص، آن را صاف کرده و خاک را از آن جدا میکنند.
- بعد آب انگور جدا شده از خاک را بعد از 2 ساعت داخل دیگهایی ریخته و میجوشانند تا به رنگ طلایی نزدیک به سرخ درآید.
- به محض حرارت دیدن، آب انگور دارای الکل شده و نجس می شود و برای پاک شدن باید ثلث آب آن حرارت دیده و بخار شود.
بیشتر بخوانید!
نتیجه
همانطور که گفته شد، انگور میوهای پرخاصیت است که در طب سنتی بر استفاده از آن تاکید شده است. در این مقاله نه تنها از خواص انگور نکاتی گفته شد، بلکه شما میتوانید طرز تهیه شیره انگور در طب اسلامی را آموزش ببینید. امیدوارم استفاده از این مقاله برای شما مفید بوده باشد.