مواد لازم:
- شیره انگور یا دوشاب ۱٫۵ پیمانه
- آرد ۲ پیمانه
- روغن یا کره ۳/۴ پیمانه
- زعفران دمکرده ۱ ق غذاخوری
- هل آسیاب شده به میزان لازم
- گلاب نصف پیمانه
طرز تهیه حلوا با شیره انگور:
برای تهیه حلوا با شیره انگور ابتدا طبق روال تهیه انواع حلوا، آرد را الک کرده و داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شده و کمی تغییر رنگ بدهد. وقتی رنگ آرد تغییر کرد، دوباره آن را الک کرده و به تابه برگردانید. کره ذوبشده یا روغن را به آرد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا روغن به خورد آرد برود. در این مرحله، شیره انگور را کمکم به تابه اضافه کنید. سریع مواد را هم بزنید تا نسوزد و شروع به جمعشدن کند. گلاب، زعفران دمکرده و هل را به تابه اضافه کنید. دوباره کمی مواد را با سرعت تفت دهید وبعد حرارت را خاموش کنید. تابه را از روی حرارت برداشته و باز مواد را هم بزنید. حلوا با شیره شما آماده است. این حلوا مانند دیگر انواع حلواها به صورت کامل از ظرف جدا نمیشود و کمی حالت کشدار دارد. شما میتوانید حلوا را داخل ظرف ریخته و به سلیقه خود تزیین نمایید.
چند نکته درباره تهیه حلوا با شیره:
برای تهیه حلوا با شیره هم از شیره انگور و هم از شیره خرما میتوان استفاده کرد.
شیره انگور کمی ترش است پس در صورت تمایل میتوانید مقداری شکر به مواد اضافه کنید در غیر این صورت یک حلوای خوشمزه ترش و شیرین خواهید داشت.
شیره خرما کاملاً شیرین است و به افزودنی نیاز ندارد.
بسیاری از افراد برای لذیذتر شدن حلوا با شیره، مقداری گردو و شیر نیز اضافه میکنند که این مورد کاملاً سلیقهای است.
در صورتی که بخواهید حلوای سفتتری داشته باشید که بتوان آن را در قالب ریخته و یا با قیف و ماسوره شکل داد، میتوانید ۲/۳ شیرهای که باید به حلوا اضافه شود را شیره انگور ریخته و مابقی را شکر بریزید.