خوردن و آشامیدن

بهترین فست فود از نگاه طب سنتی

ملاحظات و توصیه های طب سنتی در مورد فست فودها

برای تهیه سوسیس، کالباس و همبرگر از ماده خامی به نام خمیر مرغ استفاده می‌شود. حتما دیده‌اید که در مرغ‌ فروشی ها، پاک کردن مرغ به صورت رایگان انجام می‌ شود! دلیلش واضح است آنها بقایای مرغ را به کارخانه هایی می فروشند که خمیر مرغ تولید می کنند. طی گزارشی در سال ۸۵ که با استناد به استانداردهای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور ارائه شد آلودگی‌ های میکروبی از جمله: سالمونا، اشرشیاکولی، استاف اورئوس و… در خمیر مرغ مشاهده شد.

مشکل دیگر این محصولات صنعتی این است که حتی اگر با محصولات مرغوب هم تهیه شده باشد جزء غذاهای مانده محسوب می‌شود، چون مدت طولانی می‌ماند، بنابراین خاصیت غذاییشان پایین می‌آید اما به‌طور کلی در طب سنتی بیشتر توصیه به استفاده از گوشت مرغ برای تهیه سوسیس است که در خانه و به صورت سالم تهیه می شود. در دسته‌بندی غذاهای طب سنتی سوسیس جزء غذاهای غلیظ محسوب می‌شود، بنابراین توصیه می شود که این غذاها را افراد معمولی که فعالیت بدنی زیادی ندارند و ورزشکار نیستند بیشتر از ماهی دو تا سه بار استفاده نکنند و هر از گاهی سراغش بروند اما ورزشکاران منعی برای استفاده از این خوراکی خانگی ندارند.

بیایید کمی جزئی‌تر به بررسی فست فودها بپردازیم

  • در سوسیس و کالباس یکی از مواد ثابت نیترات سدیم و فسفات است. نیترات سدیم دو اثر مخرب دارد، ۱) با گلوبین خون ترکیب شده و سبب بروز سرطان معده می‌شود و ۲) در معده موادی را ایجاد می‌کند که تخریب‌کننده زنجیره DNA و توالی اسیدهای آمینه است. فسفات نیز با ایجاد اختلال در جذب کلسیم، خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد.
  • چاشنی‌ های متعدد و ادویه های تند در سوسیس و کالباس اثر مخربی را بر بدن می گذارد. از جمله ۱) افزایش خطر سکته مغزی، ۲) ایجاد ناراحتی‌ های پوستی مانند آکنه و ۳) ایجاد ناراحتی‌ های کبدی
  • پنیر پیتزا در اثر ماندن و تخمیر زیاد، حالت کش‌دار پیدا می‌ کند و سودا زاست.
  • خمیر پیتزا چون از آرد نول تهیه می‌ شود در روده تبدیل به قند شده و الکل تولید می‌ کند این فرایند سبب بیماری میگرن می‌ شود.
  • سس حاوی زرده تخم‌ مرغ، روغن مایع و ادویه‌ های مختلف است و مشکلات زیادی را ایجاد می‌ کند، مانند ۱) سنگ‌های صفراوی، ۲) ناراحتی‌ های کبدی، ۳) آلرژی چرب شدن سریع پوست و مو، ایجاد سرطان روده بزرگ و ۵) خطرناکتر از همه گرفتگی عروق کرونر قلب
  • از دیگر مضرت‌ های فست فودها ایجاد یبوست است که خود عوارضی مانند بواسیر، شقاق مقعد و بیماری کولیت یا قولنج روده و … می‌ شود.
  • در تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۹ در فرانسه انجام شد نشان داد که استفاده از فست فودها خطر سرطان پستان در زنان را در سنین یائسگی افزایش می دهد.
  • فست‌فودها همان طور که عملکرد قلب و کبد را مختل می‌سازد، خون‌رسانی به رحم و بیضه‌ها را نیز مختل می‌کند و در نتیجه تخمک و اسپرم خوبی تولید نخواهد شد و سرد شدن رحم نیز موجب می‎شود که رحم قدرت نگهداری جنین را نیز نداشته باشد.

توصیه ها

  • بهترین فست فود که از غذاهای سنتی ایرانی است فلافل می‌ باشد البته باید توجه کنیم روغنی که در آن فلافل را سرخ می‌ کنیم سالم باشد.
  • به‌جای استفاده از سوسیس و کالباس از گوشت‌ های ارگانیک و طبیعی استفاده کنیم مانند: شتر جوان، گوسفند نر جوان، گوساله یک‌ ساله، بره یک ساله، بزغاله، بوقلمون، مرغ و خروس محلی
  • سس‌ های گیاهی طبیعی بهترین جایگزین سس های صنعتی است. تهیه سس مایونز سنتی را می توانید اینجا بخوانید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن