خوردن و آشامیدن

سس های سنتی و سالم ایرانی

چند نمونه از سس های سالم از نظر طب سنتی

حتما درباره مضرات سس های صنعتی شنیدید یا مطالبی را خواندید اما به دلیل خوشمزگی بیش از حد این سس ها نمی توانید کنارشون بذارید… ما برای شما یک پیشنهاد جالب داریم! یکسری سس های سالم و سنتی درست کنید، تا هم سس بخورید و لذت ببرید و هم نگران مضرات سس های صنعتی نباشین.

سس مایونز سنتی

این سس به شدت خوشمزه و کاربردی و در خیلی از غذا ها مثل سالاد الویه، سالاد ماکارونی و … می تونین ازش استفاده کنین. کسانی که مشکلاتی مثل یبوست و … دارن از این سس استفاده کنن تا دستگاه گوارششون نرم بشه. طبع این سس معتدل است.

مواد لازم

روغن زیتون: ۱ لیوان / ارده: کمتر از نصف قاشق غذاخوری / نخود پخته: ۶-۷ قاشق غذاخوری / سیر: ۱ حبه / نمک: ۱ قاشق چای خوری / فلفل قرمز: نصف قاشق چای خوری / آب لیمو ترش تازه: نصف استکان

طرز تهیه

تمام موارد را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوطکنید تا سس یکنواختی به دست بیاد. اگر سس تون رقیق بود، یک قاشق دیگه نخود پخته بهش اضافه کنید و مجددا مخلوط کنید تا به غلظت مورد نظرتون برسه.

سس قرمز سنتی

کاربرد سس قرمز همه میدونین در پیتزا و ساندویچ ( البته توصیه کردیم که اینها رو نخورید) و به خصوص فلافل و کلی غذای خونگی  مثل ماکارونی و کتلت! در تهیه این سس از سس مایونز که چند خط بالاتر توضیح دادیم استفاده می کنیم.

مواد لازم

سس سنتی: ۱ لیوان / زعفران: یک چهارم قاشق غذا خوری / گوجه فرنگی رسیده و پوست کنده کوچک: ۱ عدد

طرز تهیه

به سادگی هرچه تمام تر تمام موارد را درون مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط کنید تا سس یکنواختی با غلظت مورد نظرتون به دست بیاد.

سس رب انار سنتی

این سس را می توانید روی انواع سالاد فصل بریزید و میل کنید.

مواد لازم

رب انار ترش یا ملس: ۵ قاشق غذاخوری / عسل: ۵-۷ قاشق غذاخوری / روغن زیتون: ۵ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

رب انار را با عسل مخلوط کرده و روغن زیتون را به آن اضافه کنید. اگر مایع به دست آمده غلیظ بود، کمی آب جوش به همراه مواد در مخلوط کن بریزید تا خوب ترکیب شوند.

سس ریحان سنتی

اگر دچار اضطراب، استرس و بی خوابی هستید حتما این سس را مصرف کنید. این سس را می توانید روی ماکارونی ریخته و نوش جان کنید.

مواد لازم

نمک: نصف یک قاشق چای خوری / سیر: یک حبه / برگ ریحان: ۳۰ برگ (یک مشت) / روغن زیتون : نصف فنجان / گردو: یک فنجان

طرز تهیه
گردو ها را ۲ ساعت در آب ولرم خیس کنید. تمام مواد گفته شده را در مخلوط کن بریزید تا به غلظت مورد نظر بیاید. توصیه می شود بلافاصله پس از تهیه، مصرف شود. اگر نخواستید ، بهترین کار این است که آن را درون یک ظرف مهر و موم شده تا دو روز در یخچال نگه داری کنید.

توجه

سس های مایونز صنعتی نه‌تنها خیری برای بدن ندارد بلکه زیاده‌روی در مصرف آن شما را در معرض چاقی و بیماری‌های مرتبط قرار می‌دهد. اعتمادی به سس‌های رژیمی نیز نکنید. اگر سالادی تهیه می‌کنید که مجبور هستید حتماً از سس مایونز استفاده کنید در ازای هر قاشق سس ۱ قاشق ماست استفاده کنید. به این صورت مصرف سس را حداقل به نصف کاهش می‌دهید. اما بهترین کار این است که از سس های سنتی که به شما آموزش دادیم استفاده کنید. مواد موجود در آن‌ها نه تنها برای سلامتی‌تان مفید هستند بلکه شما را از چاقی و شکمی بزرگ نیز در امان نگه می‌دارند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۴.۶۷ (۳ رای)
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.67 (3 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن