خوردن و آشامیدن

مشکلات غذای ایرانی – بخش اول

بررسی غذا ها و فرهنگ های امروزه سفره ایرانی و تطبیق آن با طب سنتی

متآسفانه در سال های اخیر هجوم فرهنگ بیگانه به فرهنگ ایرانی تغییرات گسترده ای را در غذای ایرانی ایجاد کرده است و مشکلات و بیماری های جسمی و روحی فراوانی را در پی داشته است. در این نوشته سعی داریم برخی مشکلات سفره های امروزه ایرانی را برشمریم تا هر چه بیشتر به سنت ایرانی خود بازگردیم.

حتما تا کنون به تفاوت های بین خود و دیگرن برخورده اید و دل تان خواسته است کاش مانند دیگری می بودید. مثلا فردی را میبینید پوست مرطوب و نرمی دارد در حالی که پوست شما خشک است. یکی راحت می خوابد اما شما به سختی می وابید. یکی تند و تیز و پرانرژی است اما شما کسل و تنبل هستید. نوزاد شما زردی دارد اما نوزاد دیگری خیر و … همه این موارد به غذای شما برمی گردد.

زرشک پلو با مرغ یا سبزی پلو با ماهی

این دو غذا طبعی شدیدا سرد دارند و بلغم زا و سودا زا هستند. (یعنی به مرور زمان غلظت خون و اخلاط نامناسب در بدن ایجاد می کنند.) سعی کنید حتما همراه آنها ادویه گرم و گرمی هایی نظیر فلفل سیاه، کنجد، عسل، سیاه دانه، زنجبیل و آویشن مصرف کنید.

مصرف لوبیاها در غذا مانند عدسی

عدسی سودازاست و غلظت خون ایجاد می کند. و در مقابل نخود صفرازا و خون ساز است و در طب سنتی توصیه به استفاده آن شده است. نخود سبب سم زدایی از بدن، افزایش توانایی جنسی، افزایش حافظه، تقویت قلب، خون سازی، استخوان سازی، جلوگیری از سفید شدن موها و ده ها خاصیت دیگر دارد و شما را جوان و سرزنده نگاه می دارد. به همین دلیل شما در غذاهای سنتی مانند انواع آش، آبگوشت و … نخود می بینید اما متأسفانه امروزه بیشتر مردم به سمت لوبیا رفته اند.

حذف سبزی و اضافه کردن سالاد

طبع سبزی ها عموما گرم است و به هضم غذا ها کمک می کند. دارای فیبر بوده و منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین ها اند. بر خلاف سالادهای امروزه (نظیر خیار، گوجه، کاهو و…) که بلغم زا هستند و هضم غذا را مختل می کنند. خصوصا اگر روی سالاد ها سس مایونز بریزید که در این خصوص اینجا مطالبی را بیان کردیم.

خوردن ماست همراه با گوشت

طبق گفته حکما خوردن ماست و لبنیات مانند دوغ با گوشت و غذاهای گوشتی خلط خام و بلغم فراوان تولید می کند. قدیمیان معتقد بودند از علل اصلی بیماری های لک و پیسی خوردن ماست و گوشت است.

مصرف لبنیات به تنهایی

خوردن نان و پنیر به تنهایی در صبحانه بلغم زاست و فرد را دچار رخوت و سستی، بی حالی، خواب آلودگی، کندی در یادگیری و کاهش تمرکز می شود. بهتر است پنیر را شب ها مصرف کنید. همچنین بهتر است پنیر را با زیره سیاه و سیاه دانه مصرف کرد.

  • شیر را با کلاب یا عسل میل کنید یا هل یا دارچین.
  • ماست را با سیاه دانه یا یره انگور یا نعناع و گل سرخ میل کنید.
  • کره را با عسل بخورید. خوردن کره و پنیر با هم را هرگز حتی امتحان هم نکنید!

حذف سرکه از سبد غذایی خانواده های ایرانی

از بزرگترین ظلم های فرهنگ تهاجمی به کشور ما حذف سرکه از سبد غذایی ایرانی هاست. فواید سرکه:

  • سرکه در کاهش کلسترول، چربی خون و قند خون نقش به سزایی دارد.
  • سرکه سبب بهتر شدن جریان خون در رگ های بدن می شود.
  • سرکه صفرا را برطرف و به هضم غذا کمک می کند.
  • سرکه ضدعفونی کننده غذا و از بین برنده املاح و رسوبات مضر آن است.

طبیعت سرکه سرد است به همین دلیل اگر سوداوی یا بلغمی هستید در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا سبب ضعف اعصاب، بی حالی و افت فشار خون می شود.

بهتر است سرکه را با عسل یا شیره میل کنید (سکنجبین یا سرکه شیره) تا ترکیبی اصلاح شده داشته باشد و برای شما عوارضی نداشته باشد.

منبع: کتاب طب ایرانی، تغذیه

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن