مواد لازم برای ۴ نفر:
- برنج ایرانی: ۳ پیمانه
- آب: ۴ پیمانه این میزان آب دقیق نیست، بسته به نوع برنجتون فرق میکند هرچه برنج کهنه تر باشد آب بیشتری میبرد، اگر کته با این مقدار آب نپخت حرارت را کم کرده تا بخارکند و بپزد، این گفته در بین مردم رایج است که آب باید به قدری باشد که یک بند انگشت بالای سطح برنج قرار بگیرد.
- نمک: یک قاشق غذاخوری این مقدار نمک برای ۳ پیمانه برنج کافی است ولی میتوانید با چشیدن آبش هم تست کنید آب برنج نباید شور یا شیرین باشد.
- روغن جامد یا کره: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
برای تهیه کته در ابتدا برنج را سه بار بشوئید، برای شستن خیلی آرام برنج را زیر آب ماساژ بدهید توجه داشته باشید چون چنگ زدن به برنج و محکم شستن آن باعث خرد شدن آن میشود. بعد آب و برنج و نمک را مخلوط کرده، در قابلمه را بگذارید و دو ساعت به آن استراحت بدهید. بعد بگذارید روی حرارت زیاد به محض جوشیدن حرارت را کم کنید روغنش را بریزید و درظرف را بگذارید تا به آرامی جوشیده و پخته بشود. دراین مرحله میتوانید مخلوطی از زعفران و زردچوبه به برنج اضافه کنید تا کتهٔ زرد رنگ داشته باشید. درانتها تست کنید و بعد از پختن دم کنید. نکته اول: اگه احیانا دیدید کته نپخته و میخواهید به آن آب اضافه کنید حتما از آب جوش استفاده کنید. در هرحال اضافه کردن آب بعد از پخت تا حدودی کیفیت کته را پائین میاورد. نکته دوم: اگر عجله داشته باشید میتوانید برنج را نیم ساعت با آب ولرم مایل به گرم خیس کرده و بعد بپزید البته بدون خیس کردن هم میشود ولی در این حالت مثل برنج آبکشیده قد نمیکشد.