مواد لازم
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- پیاز خورد و سرخ شده ۱ عدد متوسط
- چغاله بادام ۲۰۰ گرم
- نعنا و جعفری خورد شده ۳۰۰ گرم
- نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم
- آبغوره به میزان لازم
- آب ۴ لیوان
طرز تهیه
برای تهیه خورش چغاله بادام ابتدا پیازها را تنها با کمی ادویه و زرد چوبه، بدون نمک سرخ کرده و گوشتها را با آن خوب تفت دهید تا آب آنها کاملا کشیده شود، سپس نعنا و جعفری خورد شده را به آنها اضافه کنید و مرتب به هم بزنید. در این مرحله چغالهها را اضافه کرده و برای اینکه خوب طعم مواد را به خود بگیرند با شعلهٔ کم درب قابلمه را گذاشته و ۳،۴ دقیقه صبر کنید، سپس ۴ لیوان آب را اضافه کنید و به مدت ۴۵تا یک ساعت صبر کنید تا چغالهها در کنار گوشت خوب نرم و پخته شوند. وقتی از پخته شدن چغالهها اطمینان حاصل شد مقداری نمک و کمی آب غوره به آنها اضافه کرده و۱۰دقیقه صبر کنید تا قوام بیاد. حال غذا آماده است.
چند نکته
۱-میتوانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ نیز استفاده کنید.
۲-در صورت تمایل میتوانید در پایان کار کمی رب گوجه نیز بزنید.
۳-اگر از همان ابتدا نمک اضافه شود چغالهها سفت شده و به سختی میپزند.
۴-از آب نارنج به جای آب غوره نیز میتوان استفاده کرد.
۵-این خورشت را در زودپز و با مدت زمان کمتری نیز میتوان تهیه کرد.